Bună guvernare

Publicații

Raport: "6luni și un oraș: transparență și participare în primele șase luni de mandat"

ActiveWatch și CeRe au realizat un Raport pentru primele 6 luni din mandatul Primarului General al Capitalei,Nicușor Dan

Raport - "6luni și un oraș: transparență și participare în primele șase luni de mandat" 

citeste articolul »Publicat: Joi, 10 iunie 2021 · comentarii · Resurse

Raport "Aproape nimic" - patru ani la PMB

După o atentă monitorizare a activității Consiliului General și a activității Primarului General al Municipiului București putem afirma că în cei patru ani de mandat „Aproape nimic” notabil nu s-a întâmplat în oraș. 

 

ActiveWatch, CeRe și OPTAR au monitorizat pe toată perioada mandatului activitatea Consiliului General a Municipiu București și agenda propusă de primarul general, precum și implementarea unor proiecte din domeniul social și mobilitate. Deși în ultimele două luni primarul general s-a străduit să taie panglici și să ne prezinte proiecte „aproape gata”, în cei patru ani de mandat nu a reușit să livreze aproape nimic din programul electoral în baza căruia a câștigat fotoliul de primar în 2016. Mai mult, a eșuat în implementarea unor strategii fundamentale pentru București (cum ar fi Planul de Mobilitatea Urbană Durabilă) și a aplicat tactica voucherelor și a stimulentelor în locul unor proiecte care să aducă în mod real îmbunătățiri pentru calitatea vieții grupurilor vulnerabile. 

citeste articolul »Publicat: Joi, 17 septembrie 2020 · comentarii · Bună guvernare, Resurse

Raport "Trei ani de mandat. PMB zero barat"

Asociațiile ActiveWatch, CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică și OPTAR – Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România au lansat azi raportul de analiză al celui de-al treilea an de mandat al actualei majorități din Consiliul General și al Primarului General ”3 ani de mandat. PMB zero barat”. 

citeste articolul »Publicat: Vineri, 26 Iulie 2019 · comentarii · Bună guvernare, Resurse

Raport doi ani la Primăria Capitalei: Încă doi ani de beznă și vorbe goale?

ActiveWatch, CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică și Organizația pentru Promovarea Transportului au lansat azi raportul de doi ani al activității Primarului General și Consiliului General al Municipiului București. Raportul "Încă doi ani de beznă și vorbe goale?" este disponibil, alături de baza de date a tuturor proiectelor de hotărâre de Consiliu General în perioada iunie 2017 - iulie 2018, care a fundamentat parte din analiză.

citeste articolul »Publicat: Marti, 24 Iulie 2018 · comentarii · Bună guvernare, Resurse

Campania Politică fără Bariere: Cum înființezi un partid și cum participi cu el în alegeri?

În cursul acestei săptămâni, mai multe organizații din cadrul Campaniei Politică fără Bariere au publicat materiale care îndrumă pașii noilor partide, fie cu privire la înregistrarea unui nou partid, fie cu privire la participarea în alegeri a partidelor deja înregistrate. [Din 23 martie, ghidurile menționate mai jos sunt disponibile și în secțiunea specializată a Tribunalului Municipiului București.]

citeste articolul »Publicat: Vineri, 4 martie 2016 · comentarii · Bună guvernare, Evenimente și activități, Resurse

București - Lansarea Raportului de audit al accesibilității spațiului public urban

Asociația ActiveWatch, Fundația Motivation și Fundația Light into Europe au lansat azi, 11 decembrie 2014, la București, Raportul de audit al accesibilității spațiului public urban realizat pentru orașele Arad, București și Râmnicu Vâlcea. Raportul vine în întâmpinarea demersurilor autorităților publice din România care nu mai târziu de 2015 trebuie să elaboreze Planurile de Mobilitate Urbană Durabilă.

citeste articolul »Publicat: Joi, 11 decembrie 2014 · comentarii · Antidiscriminare, Evenimente și activități, Bună guvernare, Evenimente și activități, Publicații

PUBLICAȚIE: "Ordinul 2701 după doi ani"

ActiveWatch, Asociația pentru Tranziție Urbană și Grupul pentru Dezvoltare Locală au lansat raportul Ordinul 2701 după doi ani , o analiză națională a modului în care a fost implementat Ordinul de Ministru 2701 / 2011 cu privire la participarea publicului în deciziile de urbanism. Astfel, au fost analizate practicile Primăriei Municipiului București și ale primăriilor reședințelor de județ, iar studiul scoate la iveală lipsa de informare a cetățenilor cu privire la dreptul de a se implica în deciziile care îl privesc, precum și o slabă capacitate de comunicare a instituțiilor publice.

citeste articolul »Publicat: Vineri, 1 noiembrie 2013 · comentarii · Bună guvernare, Evenimente și activități

Transparența fondurilor europene în România, 2010

Jurnalism de investigație. Liberul acces la informațiile de interes public. Studii de caz

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 1 septembrie 2010 · comentarii · Bună guvernare

Transparența fondurilor europene în România, 2009

Jurnalism de investigație. Liberul acces la informațiile de interes public. Analiză media. Studii de caz.

citeste articolul »Publicat: Marti, 1 septembrie 2009 · comentarii · Bună guvernare

Buna guvernare la români - Ghid de bune practici pentru consolidarea bunei guvernări locale (2008)

Buna guvernare la români - Ghid de bune practici pentru consolidarea bunei guvernări locale are ca punct de plecare necesitatea creșterii participării publice în procesul decizional de la nivel local.

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 1 octombrie 2008 · comentarii · Bună guvernare

Transparența fondurilor europene în România, 2008

De la problematica fondurilor de pre-aderare la cea a fondurilor post-aderare.
 

citeste articolul »Publicat: Luni, 1 septembrie 2008 · comentarii · Bună guvernare

Buna guvernare la români (2007)

Broșura "Buna guvernare la români" se bazează pe experiența acumulată ca urmare a proiectului "Parteneriat pentru o bună guvernare", implementat de catre Asociația Pro Democrația, ActiveWatch-Agenția de Monitorizare a Presei și de Centrul de Resurse pentru participare publică.

citeste articolul »Publicat: Joi, 1 noiembrie 2007 · comentarii · Bună guvernare

Transparența fondurilor europene în România, 2007

Raport de monitorizare și analiză a finanțărilor europene 

citeste articolul »Publicat: Vineri, 1 iunie 2007 · comentarii

Corupția – atac electoral și măsuri de combatere

Studiul „Corupția – atac electoral și măsuri de combatere” s-a realizat în cadrul proiectului „Măsuri concrete împotriva corupției”, implementat de
Transparency International – Romania (TI - Ro) în parteneriat cu Agenția de Monitorizare a Presei – Academia Cațavencu (AMP - AC) cu sprijinul Fundației pentru o Societate Deschisă.

citeste articolul »Publicat: Luni, 9 august 2004 · comentarii · Bună guvernare

Jurnaliști de investigație în apărarea integrității publice, 2004

Evoluția ascendentă a fenomenului corupției în România vorbește și despre faptul că vigoarea inamicilor corupției este în declin. În tabără rarefiată a apărătorilor integrității publice, jurnalistul de investigație are principalul merit că încă mai există. Existența sa este subiectul demersului nostru.

citeste articolul »Publicat: Joi, 1 ianuarie 2004 · comentarii · Bună guvernare

Ghid Inforural, 2004

Din acest ghid, cititorul poate află istoricul și mecanismele de implementare a Politicii Agricole Comune, cadrul legislativ de bază și principalele instituții necesare funcționării acestei politici, câteva elemente esențiale pentru înțelegerea procesului de negociere dintre România și Uniunea Europeană în domeniul agriculturii și o succintă trecere în revistă a instrumentelor financiare actuale pentru sprijinirea sectorului agricol românesc. Acestor informații li se adaugă o lista a principalelor surse de informare privind acest domeniu și un glosar de termeni tehnici.

citeste articolul »Publicat: Joi, 1 ianuarie 2004 · comentarii · Bună guvernare

Ghid anticorupție pentru cetățeni și jurnaliști, 2003

Acest ghid a fost produs în parteneriat de Asociația Română pentru Transparență (Transparency Internațional - România) și Agenția de Monitorizare a Presei în cadrul a două proiecte derulate simultan: Centrul de Asistență Anticorupție pentru Cetățeni (Advocacy and Legal Advice Centers), implementat de TI-România și finanțat de Ministerul Federal de Externe al Germaniei prin Inițiativa Anticorupție a Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est și Alianța Anticorupție: ziarist și activist civic în slujba cetățeanului, coordonat de Agenția de Monitorizare a Presei, în parteneriat cu Asociatia Română pentru Transparență și Asociația Pro Democrația și finanțat prin programul de Granturi Mici al Misiunii Băncii Mondiale în România.

citeste articolul »Publicat: Sambata, 1 februarie 2003 · comentarii · Bună guvernare

';