Studiul „Corupția – atac electoral și măsuri de combatere” s-a realizat în cadrul proiectului „Măsuri concrete împotriva corupției”, implementat de
Transparency International – Romania (TI - Ro) în parteneriat cu Agenția de Monitorizare a Presei – Academia Cațavencu (AMP - AC) cu sprijinul Fundației pentru o Societate Deschisă.

Studiul analizează reflectarea discursului partidelor politice despre corupție în presa scrisa centrală în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale 2004.
Subiectul corupției a fost urmărit atât din perspectiva interesului partidelor de a preveni și combate corupția, cat și din perspectiva folosirii corupției ca „armă” electorală. Intrucât preocuparea analiștilor a fost de a oferi date relevante pentru discursul partidelor politice, au fost luate în calcul numai articolele care formulau explicit o poziție publică asumată fie de partid, în general, prin personalitați marcante, fie de catre candidați, în particular.

Publicațiile monitorizate au fost: Adevărul, Evenimentul Zilei, Jurnalul National, România liberă, Ziua.
Perioada de monitorizare: 8 mai - 5 iunie 2004 (turul I al alegerilor locale) 11-19 iunie 2004 (turul II al alegerilor locale)
Număr total publicații monitorizate: 165.

Au fost monitorizate toate formațiunile politice care au avut candidați la alegerile locale din iunie 2004.

Studiul integral poate fi consultat aici:

ActiveWatch / CC BY 3.0