Asociatia Salvati Dunarea si Delta in parteneriat cu Agentia de Monitorizare a Presei anunta lansarea proiectului Parteneriat pentru dezvoltare durabila. Proiectul va asigura resursele necesare pentru implementarea componentei orizontale „dezvoltare durabila” din proiectele finantate de Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) prin Fondul Social European.
Proiectul se adreseaza in special beneficiarilor contractanti ai POS DRU, dar si altor categorii de public interesate de protectia mediului si dezvoltare durabila.

Pe perioada celor trei ani de desfasurare a proiectului, cei doi parteneri vor pune bazele primei comunitati de practici pentru dezvoltare durabila cu scopul de a mobiliza resurse si programe de pregatire pentru o mai buna cunoastere a modalitatilor de protejare a mediului inconjurator. Comunitatea de bune practici va reuni specialisti din domeniul dezvoltarii durabile si al protectiei mediului - atât din Romania, cât si din spatiul comunitar, membri ai autoritatilor publice, reprezentanti ai sectorului non-profit si ai companiilor de profil.

Pe parcursul desfasurarii proiectului, Comunitatea de bune practici va pune la dispozitia beneficiarilor contractanti ai POS DRU programe de pregatire, studii stiintifice si rapoarte tematice in vederea implementarii cu succes a Obiectivului orizontal „dezvoltare durabila” din proiectele finantate prin POS DRU.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) in Romania si implementat cu sprijinul Autoritatii de Management. “Investeste in oameni!”

Pentru mai multe informatii legate de desfasurarea proiectului va rugam sa contactati Asociatia Salvati Dunarea si Delta – organizatia care asigura secretariatul acestui proiect – Dan Barbulescu: telefon: 0729 199396, e-mail: [email protected]

NOTE PENTRU JURNALISTI

Asociatia Salvati Dunarea si Delta (SDD) este o organizatie de mediu care actioneaza pentru protejarea Dunarii si a Deltei Dunarii. Inca de la infiintare, SDD a dezvoltat proiecte tematice menite sa contribuie la salvarea habitatelor umede ale acestor zone. In ultimii doi ani, SDD a construit o strategie de abordare mai larga a problematicii Deltei Dunarii. Asociatia s-a angajat, astfel, in initiative ce vizeaza subiecte mai generale, dar care, in final, au impact direct asupra Dunarii si Deltei Dunarii – colectarea selectiva a deseurilor, managementul apelor, dezvoltarea durabila a comunitatilor situate in zone umede, informarea si constientizarea publicului cu privire la protejarea mediului.

Agentia de Monitorizare a Presei (AMP) este o organizatie de drepturile omului care militeaza pentru comunicare libera in interes public. Organizatia are o bogata experienta in derularea unor proiecte de protejare a mediului, care vizeaza dezvoltarea durabila. A derulat un numar mare de campanii publice care au condus la educarea si constientizarea publicului fata de probleme importante cu care se confrunta societatea. AMP contribuie la promovarea dialogului dintre reprezentantii Guvernului si societatea civila prin organizarea de campanii de lobby, conferinte, seminarii, mese rotunde, conferinte de presa.

Obiectivul General al Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) il constituie dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii acestuia, prin conectarea educatiei si invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii si asigurarea participarii crescute pe o piata a muncii moderna, flexibila si inclusiva, pentru 1.650.000 de persoane.

Fondul Social European (FSE) este instrumentul principal prin care Uniunea Europeana finanteaza obiectivele strategice ale politicii de ocupare. Pentru 50 de ani, FSE a investit in programe dedicate cresterii gradului de ocupare in statele membre UE.

Parteneriat pentru dezvoltare durabila Contract POSDRU/64/3.3/S/41329 Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
ActiveWatch / CC BY 3.0