ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei alături de partenerii săi, Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității din București și Marketer Club, a lansat astăzi, 1 iulie 2014, Programul de practică LIDER Plus. Programul are capacitatea să ofere stagii de practică pentru 360 de studenţi ai Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din București în anul academic 2014 – 2015. La eveniment au participat Liliana Ciobanu, director al CNDIPT OI POSDRU și Codrin Scutaru, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii, actuali și foști studenți ai facultății.

ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei implementează proiectul Lider+ Consiliere și performanță în stagii de practică pentru studenți cu potențial de leadership în domenii prioritare pentru bună guvernare în perioada mai 2014 – noiembrie 2015, în parteneriat cu Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității din București și Marketer Club. Proiectul este cofinațat din Fondul Social European prin Programul Operațional Structural Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

LIDER Plus este un program integrat de orientare, consiliere profesională, mentorat și practică la potențiali angajatori relevanți pentru domeniile bună guvernare, egalitate de șanse și comunicare publică. În anul universitar 2014-2015, 360 de studenți ai Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din București vor efectua stagii de practică în cadrul acestui program. De asemenea, 30 de potențiali angajatori, din instituții publice, organizații neguvernamentale și companii private, vor deveni partenerii Facultății de Științe Politice și vor derula stagii de practică pentru studenți.


„Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității din București își propune să le dezvăluie studenților săi politica altfel decât la televizor, iar Programul de practică LIDER Plus le va fi de folos tocmai în acest sens. Studenții noștri vor avea ocazia să participe la sesiuni de consiliere, ateliere de evaluare și îmbunătățire a abilităților pe care piața le caută la un angajat. Vom organiza cursuri de bună guvernare, egalitate de șanse și comunicare publică, precum și vizite la instituții publice, organizații neguvernamentale și companii private și stagii de practică la angajatori relevanți pentru domeniul lor de expertiză. 30 de studenți înscriși în cadrul programului de practică vor primi premii de excelență în valoare de 1.000 lei. Mai mult, ne propunem ca, până la finalul Programului de practică LIDER Plus, 40 de studenți să fie angajați și plătiți pentru activitatea lor în domeniul științelor politice.” – Conf.univ.dr. Ionela Băluță, Facutatea de Științe Politice, Universitatea din București

„Am dezvoltat Programul de practică LIDER Plus pentru a contrabalansa o problemă acută a sistemului academic. Un studiu național realizat în anul 2010 de Autoritatea Naționala pentru Calificări indică faptul că absolvenții de știinte politice ajung să lucreze în domenii diferite de pregătirea lor într-o proporție de 30-45%. Asta înseamnă că puțin peste jumătate dintre absolvenți reușesc să își găsească un loc de muncă în domeniul studiat. Ne dorim ca această realitate să se schimbe, iar la finalul programului să descoperim studenți mai interesați să lucreze în domeniul științelor politice și al bunei guvernări, și angajatori din domeniu mai interesați să angajeze tineri specializați.” - Ionuț Codreanu, managerul programului LIDER Plus, ActiveWatch - Agenția de Monitorizare a Presei

„Aproximativ 130 000 de elevi și studenți sunt grup țintă în proiectele derulate prin CNDIPT. Ne asigurăm să existe în continuare fonduri pentru practica elevilor și studenților. Lansez o ofertă pentru stagii de practică în cadrul instituției noastre pentru studenții care doresc să profeseze în domeniul comunicării publice.” - Gabriela Liliana Ciobanu, directorul Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, organism intermediar POSDRU

“În instituțiile publice există oameni deschiși care au nevoie de expertiza dumneavoastră (n.r. studenții la științe politice). Vă invit să faceți practică și în cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.” - Codrin Scutaru, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

 


ActiveWatch - Agenția de Monitorizare a Presei este o organizație de drepturile omului, cu o istorie de 20 de ani și care militează pentru comunicare liberă în interes public pe patru domenii majore de intervenție: libertate de exprimare, bună guvernare, antidiscriminare și educație media.
Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității din București, fondată în 1991, promovează o perspectivă deschisă asupra societății prin programe inovatoare de studii, fiind singura facultate de științe politice din România care oferă cursuri în limba română şi în două limbi de circulație internațională (engleză și franceză).
Asociația Marketer Club este o organizație nonguvernamentală, care are ca scop educarea, informarea și cercetarea în domeniul marketingului atât în mediul universitar, cât și în cel profesional.
 

ActiveWatch / CC BY 3.0