ActiveWatch-Agentia de Monitorizare a Presei anunta lansarea proiectului

Parteneriat pentru Buna Guvernare - Capitolul III: Dezvoltare durabila

Proiectul se desfasoara in parteneriat cu Asociatia Salvati Bucurestiul, Asociatia Pro Democratia, Asociatia pentru Tranzitie Urbana si Centrul de Resurse pentru participare publica.

Proiectul abordeaza problemele generate in marile orase de traficul aglomerat, disparitia spatiilor verzi, agresarea patrimoniului construit si aplicarea deficitara a legislatiei din domeniu.

Pe durata celor 12 luni ale proiectului vor fi monitorizate institutiile si organismele responsabile de proiectele de dezvoltare urbanistica a orașelor incluse in proiect: Registrul Urbanistilor din Romania, Agentia pentru Protectia Mediului, Directia de Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National, Inspectoratul de Stat in Constructii, Ordinul Arhitectilor, Primariile si Prefecturile.

Pentru a facilita procesul de transparentizare a activitatii institutiilor de resort, va fi elaborat un ghid privind metodele de participare ale publicului la activităatile de amenajare a teritoriului, ghid ce va fi diseminat catre publicul larg si prezentat in cadrul unei sesiuni de instruire pentru functionarii publici. Activităatile proiectului vor fi promovate in cadrul unei campanii publice de sensibilizare a cetatenilor si a factorilor interesati.

Orasele implicate in activitatile proiectului sunt Bucuresti, Brasov (Club APD Brasov), Cluj Napoca (Club APD Cluj), Constanta (Centrul pentru Resurse Civice) si Targu Mures (Civitas Nostra).

Proiectul beneficiaza de sprijinul financiar al Guvernelor Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei, prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European.

Valoarea proiectului este de 125 072, 30 euro si se deruleaza in perioada 1 decembrie 2009 – 30 noiembrie 2010.

Pentru mai multe informatii legate de derularea proiectului, va rugam contactati ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei, la telefon - 021 313 4047, persoana de contact Irina Zamfirescu, Coordonator Program Buna Guvernare, e-mail: [email protected] .

comunicat_lansare_proiect_11_02_2010

Pentru informatii oficiale despre Mecanismul financiar al Spatiului Economic European (SEE), accesaţi: www.eeagrants.org

ActiveWatch / CC BY 3.0