Asociația Agenția de Monitorizare a Presei, Asociația pentru Tranziție Urbană și Grupul pentru Dezvoltare Locală vă invită joi, 31 octombrie, la lansarea raportului de analiză național “Starea și perspectivele urbanismului participativ”. Dezbaterea va avea loc la Café Verona (în cadrul librăriei Cărturești, str. Pictor Arthur Verona, nr.13-15), începând cu ora 10. La dezbatere vor participa reprezentanți ai instituțiilor publice locale din țară, precum și consilieri locali și arhitecți șefi din București.

Analiza a fost realizată prin monitorizarea activității primăriilor reședință de județ din țară, precum și a Primăriei Generale a Municipiului București în consultarea cetățenilor cu privire la elaborarea planurilor de urbanism. Realizarea metodologiei de cercetare a fost fundamentată de prevederile Ordinului de Ministru 2701/2010. Rezultatele studiului arată cum primăriile reședință de județ înțeleg să aplice prevederile respectivei ordonanțe, precum și disponibilitatea autorităților de a implica cetățenii în deciziile de urbanism. 

Tot joi, cele trei organizații partenere vor lansa “Ghid pentru autorități” care prezintă principiile participării publice în urbanism, precum și instrumente utilizate la nivel comunitar în procesul de implicare a cetățenilor în urbanism.


Persoana de contact: Irina Zamfirescu, mailto: [email protected].

 

Dezbaterea are loc în cadrul proiectului Capacitate pentru Urbanism Participativ Aplicat – CUPA, cod SMIS 40713, finanțat prin Fondul Social European, prin Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative.
 

ActiveWatch / CC BY 3.0