ActiveWatch - Agenția de Monitorizare a Presei, Asociația Pro Democrația și Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație, cu sprijinul Academiei Cațavencu coordonează proiectul Cazierul guvernării 2008 - 2011.

O guvernare în interes public este ceea ce își dorește orice țară. Măsura în care visul se materializeaza depinde de multe lucruri - calitatea electoratului, a partidelor politice, a mecanismelor electorale. Știm că o soluție ideală - un panaceu al guvernării sănătoase - nu există. Asta nu înseamnă că situațiile reale nu sunt perfectibile. Pe această idee optimistă se fundamentează initiațiva noastră*.

Credem că se poate influența calitatea guvernării prin monitorizarea calității persoanelor care sunt chemate să o împlinească. Nu ne împăcăm cu ideea controlului resurselor naționale de către persoane suspecte a fi încălcat legea. Presa a semnalat, în ultimele luni, un număr alarmant de cazuri de acest gen.

Programul lansat - Cazierul Guvernării - își propune să expună public informații relevante cu privire la calitatea miniștrilor, secretarilor de stat, a președinților de Agenții ori Autorități - adică a tuturor celor care ocupă poziții asimilabile ministrului sau secretarului de stat. Dorim să punem la dispoziția presei și a publicului un loc în care să găsească, într-o formă concentrată, acele informații care ar putea permite unui guvern responsabil, să se curețe de mizerie iar alegatorilor o resursă utilă atunci când se apropie momentul consultării electorale.

Veți găsi, așadar, pe o platformă virtuală pusă la dispoziție de Academia Cațavencu, informații selecționate din presă, după criteriile folosite în campania pentru alegerile parlamentare - "Lista candidaților pătați". Informatiile vor fi actualizate zilnic, pe toată durata existentei acestui guvern și, dacă va fi cazul, a celor ulterioare, până la alegerile viitoare.

Pentru un vot informat. Pentru o Guvernare cu cazierul curat.

Pentru mai multe informații intrați pe cazierulguvernarii.catavencu.ro

ActiveWatch / CC BY 3.0