ActiveWatch-Agentia de Monitorizare a Presei lanseaza programul de pregatire si suport pentru jurnalisti:

„Transparenta pentru integritate!”

Programul se adreseaza jurnalistilor din presa centrala si locala din Romania si are ca scop pregatirea acestora pentru monitorizarea traseului fondurilor europene, de la accesare pana la post implementare. Pe parcursul a cinci luni jurnalistii vor beneficia de suport tehnic si financiar pentru desfasurarea unor activitati de monitorizare, investigare si diseminare in domeniul derularii programelor cu finantare europeana.

Programul se va desfasura in urmatoarele etape:

1. Inscriere – jurnalistii din presa locala si centrala (print, radio, TV) se pot inscrie trimitand un CV si doua articole considerate reprezentative, publicate in ultimii doi ani, pana la data de 22 februarie 2010, ora 17.00, la adresa de e-mail [email protected] - persoana de contact Ionut Codreanu. Selectia participantilor se va face in functie de calitatea dosarului depus.

2. Training – jurnalistii selectati in urma inscrierii vor participa la doua programe gratuite de pregatire pe urmatoarele teme: integritate in administratia publica locala, combaterea fraudelor, monitorizarea fondurilor europene si utilizarea instrumentului Indexului Integritatii la nivelul administratiei publice centrale si locale;

3. Depunere proiectelor jurnalistice - in urma trainingului, participantii vor putea aplica pentru realizarea unor materiale jurnalistice si de monitorizare in cadrul proiectului. In urma jurizarii dosarelor depuse, vor fi selectati 10 jurnalisti care vor lucra in cadrul proiectului timp de 5 luni. Cuantumul remuneratiei brute pentru jurrnalisti este de 2000 EURO; Materialele rezultate vor fi publicate pe pagina web a programului – www.afaceripublice.ro .

Componenta de pregatire si suport pentru jurnalisti face parte din proiectul „Transparenta fondurilor europene in Romania” finantat de Uniunea Europeana prin programul Phare 2007 Facilitatea de tranzitie (FT 2007/19343.01.11/AC 26). Proiectul se desfasoara in perioada ianuarie 2010 - octombrie 2010, continua demersurile ActiveWatch – Agentia de Monitoarizare a Presei incepute inca in 2006 si are ca obiective principale: monitorizarea procesului de implementare a proiectelor cu finantare europeana, realizarea unor anchete jurnalistice, realizarea unui Index al integritatii la nivel local, dezvoltarea paginii web a proiectului www.afaceripublice.ro Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE, contactati [email protected]

ActiveWatch / CC BY 3.0