ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei, alaturi de partenerii din cadrul proiectului „Parteneriat pentru Buna Guvernare III – Capitolul Dezvoltare Durabila”, Asociatia Salvati Bucurestiul, Asociatia Pro Democratia, Asociatia pentru Tranzitie Urbana si Centrul de Resurse pentru participare publica, anunta lansarea site-ului www.urbanitate.activewatch.ro.
Site-ul este o resursa pentru toti cei interesati de subiectul dezvoltarii urbane durabile. Pagina de internet contine o sectiune cu informatii in domeniul legislativ si prezentarea tuturor actiunilor desfasurate in cadrul proiectului. De asemenea, vor fi puse la dispozitie o serie de materiale produse in cadrul proiectului: raport de monitorizare a institutiilor, raport de analiza media si ghid de participare publica. In cadrul site-ului este dezvoltata o platforma de comunicare directa cu cetatenii, astfel ca lansam invitatia de a reclama si de a ilustra situatii ostile dezvoltarii urbane armonioase.

Problemele marilor orase, cauzate de traficul aglomerat, disparitia spatiilor verzi, agresarea patrimoniului construit si aplicarea deficitara a legislatiei din domeniu nu mai sunt o noutate. Totusi, demersurile efective de pentru imbunatatirea situatiei sunt rare. Cetatenii nu au suficiente informatii care i-ar putea ajuta sa protejeze cladirile valoroase si spatiile verzi si sa isi apere dreptul fundamental la un mediu curat si sanatos. In lipsa unor initiative care sa monitorizeze toate etapele prin care trec proiectele de dezvoltare urbanistica, de la stadiul de propunere pana la implementare, situatia actuala se poate acutiza si multiplica fara cale de intoarcere. Site-ul www.urbanitate.activewatch.ro va comunica constant activitatile din cadrul proiectului pentru a veni in intampinarea acestor probleme si a stimula interesul publicului pentru dezvoltarea urbana.

Comunicarea si promovarea activitatilor din cadrul proiectului sunt sustinute de agentia Brand Tailors.

Proiectul beneficiaza de sprijinul financiar al Guvernelor Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei, prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European.

Pentru mai multe informatii legate de derularea proiectului, va rugam contactati ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei, la telefon - 021 313 4047, persoana de contact Irina Zamfirescu, Coordonator Proiect Buna Guvernare, e-mail: [email protected] .

Lansare_site_urbanitate

ActiveWatch / CC BY 3.0