Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, Fundatia Motivation a lansat Harta Accesibilității, destinată persoanelor cu dizabilități locomotorii. Harta Accesibilitatii cuprinde, în acest moment, date despre clădiri din București și din 20 de județe ale țării. Harta electronică va include, până în 2014, informații despre 1.000 de clădiri din domeniile: cultura, divertisment, sănătate, sport, turism și servicii de interes public. Clădirile care îndeplinesc criteriile de accesibilitate pentru utilizatorii de scaun rulant vor primi Marca Accesibilității în urma unei evaluări care are în vedere trei componente majore: accesul la spațiul exterior, accesul în spațiul interior și facilitățile puse la dispoziție, în funcție de specificul fiecărei clădiri.

Instituțiile de interes public și companiile private pot solicita evaluare și consultanță în vederea îmbunătățirii nivelului de accesibilitate al clădirilor prin intermediul aceluiași site www.accesibil.org

În prezent, harta cuprinde informații despre clădiri din capitală și din 20 de județe. Până la finalul lui 2014 vor fi evaluate 1.000 de clădiri și aproximativ 2.200 de locuințe ale utilizatorilor de fotoliu rulant din întreaga țară.

ActiveWatch / CC BY 3.0