Centrul Multicultural Cetatea Artelor, alături de ActiveWatch și Asociația Macaia, organizează în perioada 3 - 18 decembrie un training de management cultural în context multicultural. Trainingul se adresează studenților din facultățile de jurnalism, comunicare și litere, care vor să dobândească noțiuni de management cultural și să poată organiza cu succes evenimente culturale. Suplimentar, vor fi oferite informații despre sursele de finanțare pentru proiecte și evenimente culturale , iar cursanții vor putea face practică de organizare și promovare a evenimentelor culturale chiar la Cetatea Artelor. Participarea la training este gratuită.

 

Studenții vor putea organiza evenimente culturale atât în Cetate, dar și în afara acestui spațiu și se vor putea implica în dezvoltarea proiectului prin care a fost creat centrul, totul în colaborare cu profesioniști din domeniul artelor și al comunicării.

 

Pentru înscrieri, studenții pot trimite CV însoțit de o scrisoare de intenție pe e-mail, la adresa [email protected]. Grăbește-te, locurile sunt limitate!

 

Trainingul se desfășoară în perioada 3 - 18 decembrie, la Centrul Multicultural „Cetatea Artelor”, în str. Henri Coandă nr. 38. Trainingul va fi compus din 8 sesiuni despre multiculturalitate și management cultural. Fiecare sesiune de training va dura 4 ore.

 

Bianca Floarea, manager cultural şi specialist în fonduri europene pentru domeniul culturii este trainer în cadrul Cetății Artelor. A absolvit management cultural şi politici culturale la Universitatea de Arte din Belgrad şi studii culturale europene la Universitatea din Bucureşti. În ultimii 10 ani, a lucrat în domeniul cultural în organizaţii neguvernamentale din România şi Belgia (Ecumest, Culture Action Europe, Fundația pentru o Societate Deschisă) şi în sectorul public (Centrul de Cercetare și Consultanță în Domeniul Culturii, Ministerul Culturii). Din 2014 coordonează activitățile Biroului Europa Creativă România aferente Subprogramului Cultura. Este membru fondator și vice-preşedinte al Asociaţiei MetruCub – resurse pentru cultură.

 

 

Centrul Multicultural „Cetatea Artelor”este dezvoltat în cadrul proiectului omonim derulat de ActiveWatch și Macaia. Proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

www.eeagrants.org / www.fonduri-diversitate.ro / www.cetateaartelor.ro

ActiveWatch / CC BY 3.0