În luna februarie ActiveWatch a sesizat Consiliul național pentru Combaterea Discriminării cu privire la apariția în București a două panouri stradale cu mesaje discriminatorii față de comunitatea LGBT.

Asociația Alianța Familiilor din România și Asociația Provita pentru Născuți și Nenăscuți au fost amendate astăzi de Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Dicriminării cu câte o amendă contravențională în valoare de 1.000 de lei.

Comunicatul de presă al „Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, întrunit în ședinta de soluționare de petiții în data de 18.09.2013, cu unanimitate de voturi a celor prezenți, a hotărât aplicarea următoarelor sancțiuni: Amendă contravenționala în valoare de câte 1.000 lei pentru Asociația Alianța Familiilor din România și Asociația Provita pentru Născuți și Nenăscuți pentru afișarea unor bannere care incita împotriva evenimentelor organizate în cadrul Lunii istoriei LGBT („Vino la Muzeul Țăranului Român azi la ora 18! Ți-ai vedea baietelul... HOMOSEXUAL? Ți-ai închipui fetița … LESBIANĂ? Pe Olari, și la MŢR, se fac nişte chestii”), care reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate al persoanelor LGBT incitând totodată împotriva organizării unor evenimente de către organizații care promovează drepturile persoanelor LGBT conform art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 al O.G. nr. 137/2000”, de arată în comunicatul CNCD.

ActiveWatch / CC BY 3.0