Curs gratuit de teatru pentru elevii romi
Profesor: Ninel Petrache

FORMULAR DE ÎNSRIERE

Despre curs
Şcoala de teatru RomActor este un proiect educațional voluntar și gratuit, inițiat de actorul și profesorul Ninel Petrache, în colaborare cu ActiveWatch. RomActor promovează teatrul în rândul elevilor de etnie romă, dezvoltând potenţialului artistic al acestora. Așa a lut naștere trupa de teatru RomActor care în anii 2012 și 2013 a susţinut spectacole pe mai multe scene din Bucureşti. Acum, odată cu începerea noului an şcolar, redeschidem înscrierile în cadrul cursului de teatru.


Profesorul este...
Ninel Petrache, actor licențiat și masterat al Universității Spiru Haret – Facultatea de Teatru. Joacă pe scenă, în filme și seriale și îi place să predea atât copiilor, cât și adulților. Ninel e rom. În familie mama a fost cea care l-a învățat să fie ordonat în tot ceea ce face și l-a încurajat să vrea mai mult. El crede în potențialul elevilor romi și iși oferă timpul liber să îi învețe teatru. E simpatic, știe să-i asculte cu atenție pe cei din jur și ne-a dovedit că are un simț al răspunderii cum rar întâlnești.


De ce elevi romi?
Există o tendinţă pentru marginalizarea elevilor romi. Mulţi se simt descurajaţi sau pur şi simplu neînţeleşi, iar cu toţii ştim că fără susţinere, chiar şi marile talente riscă să se piardă. Încercăm să oferim fiecărui elev şansa de a se exprima liber, de a învăţa, şi de a arăta că talentul nu ţine cont de etnie.


Care sunt activităţile?
Cursul durează un an și este structurat în două module principale. În primul modul punem accent pe jocuri de memorare, concentrare, cunoaştere şi autocunoaştere; mai pe scurt, ABC-ul teatrului. Elevii fac primii pași în interpretarea poeziilor, a fabulelor şi a monologului. În al doilea modul urmărim aprofundarea cunoştinţelor de bază şi dobândirea abilităţii de a pregăti un spectacol de teatru. Ne dorim ca, la sfârşitul cursului, fiecare participant să stăpânească serios tehnici de expresie verbală şi non verbală, dar şi de improvizaţie.
La Școala de teatru RomActor, resursele principale sunt răbdarea, entuziasmul, şi dorinţa de a învăţa. Pe lângă acestea, punem la dispoziția elevilor, sala de curs, materialele şi echipamentul necesar. Întâlnirile cu elevii au loc săptămânal și durează 1 - 2 ore. Cursul va începe la 10 decembrie 2013.

Cum te înscri?
În cadrul Școlii de teatru RomActor sunt acceptați elevi romi de școală generală (clasele III - VIII) și elevi de liceu (clasele IX-XII), cu domiciliul stabil în București sau în zonele din imediata apropiere a Bucureștiului.
Părinții (reprezentanții legali) sunt rugați să completeze împreună cu elevii Formularul de înscriere la curs și să îl transmită până la data de 20 noiembrie 2013̆ (data poștei), cu mențiunea “Înscriere la RomActor”:
§ prin poștă la ActiveWatch, Calea Plevnei 98, Bloc 10C, Sector 1, București;
sau
§ scanat pe e-mail la adresa [email protected] fi admiși toți elevii înscriși, selecția acestora făcându-se natural, în cadrul cursului, în funcție de progresul acestora.

Cum contactezi Școala de teatru RomActor?
Școala de teatru RomActor este găzduită de ActiveWatch la sediul din București.
Adresă: Calea Plevnei 98, bloc 10C, Sector 1, Bucureşti
E-mail: [email protected]
Telefon: 0725 214 491
www.facebook.com/Romactor

ActiveWatch / CC BY 3.0