Aseara ne-am întâlnit cu prieteni dragi să sărbătorim opt ani de implicare în povestea Roma Health Scholarship Program în România. Le mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături, le mulțumim bursierilor programului pentru evoluția lor minunată și le mulțumim artiștilor Anelise Sălan și Petruț Călinescu pentru documentarea activității medicale a tinerilor medici romi.

Am urmărit cu emoție prima proiecție publică a filmului documentar de Anelise Sălan și expoziția de fotografie documentară realizată de Petruț Călinescu. Cei doi artiști ne oferă o perspectivă inedită despre tinerii romi de astăzi.

Roma Health Scholarship Program susține dezvoltarea academică în domeniul medicinei a tinerilor romi. Din 2008 până în prezent, peste 600 de studenți și elevi romi au primit burse academice în cadrul programului. Aceștia au fost îndrumați de mentori, au participat la tabere de advocacy, acțiuni de voluntariat și congrese medicale. Bursierii programului sunt încurajați să își asume activ etnia romă. Programul este dezvoltat în România de Roma Education Fund, ActiveWatch, Asociația Medicilor Rezidenți și Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – Sastipen cu sprijinul Open Society Foundations.

Eveniment produs de ActiveWatch cu sprijinul Open Society Foundations.

ActiveWatch / CC BY 3.0