16.03 / 12.00 / S.N.S.P.A./ Sala 12

Cât de complicat este drumul unui stat către o democrație reală? Cât de mare este diferența între democrația declarată și democrația manifestă?

Revoluția Arabă a erupt într-o țară în care puțini s-ar fi așteptat, generând un cutremur politic în toată lumea. Documentarul Rouge Parole este povestea revoluției populare tunisiene și a expulzării președintelui Ben Ali, spusă cu emoție de eroii săi.  Pornind de la acest exemplu, vom încerca să înțelegem revoluțiile din țările arabe, ce au în comun, ce le deosebește.

Dezbatere organizată de ActiveWatch și Școala Națională de Științe Politice și Administrative, în cadrul Festivalului One World Romania. Invitați: Elyes Baccar, regizorul Rouge parole, Claudiu Crăciun, SNSPA și Lazkin Mohamad, copresedinte al Comitetului de Coordonare a  Revolutiei din Siria, Președintele Asociației Sirienilor din România. Moderator: Mircea Toma.

Trailer Rouge Parole

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania va avea loc intre 13 si 18 martie la Bucuresti. www.oneworld.ro

Ne poti ajuta dand mai departe vestea despre acest eveniment.

ActiveWatch / CC BY 3.0