Studenții romi la facultățile de medicină și farmacie sau colegii medicale, medicii rezidenți romi și elevii romi la școli postliceale medicale vor beneficia de burse de până la 3500 de euro pe an, precum şi de pregătire în cadrul centrelor de mentorat. Mentorii, medici rezidenți sau specialiști, vor organiza sesiuni de pregătire pentru tinerii selectaţi pe parcursul întregului an universitar 2011 - 2012.

Tinerii romi se pot înscrie în program accesând site-ul www.profesionistiromi.ro, completând formularul online şi transmiţând prin poştă o serie de documente solicitate pe site. În cadrul centrelor de mentorat sunt scoase la concurs 80 de locuri la nivel național. Acestea sunt destinate tinerilor cetățeni români aparținând minorității romilor, care studiază în domeniul medical. Termenul limită de aplicare: 27 iulie 2011.

TABĂRĂ DE ADVOCACY GRATUITĂ

Tinerii selectaţi în program vor avea ocazia să participe la tabăra de advocacy din perioada 1 – 10 septembrie 2011. Taberele vor fi organizate într-un mediu care va combina experiențele de viață cu experiențe profesionale. Comunicare și leadership, elaborarea unei campanii de advocacy, cultura romă, legislație națională și internațională privind dreptul la sănătate sunt doar câteva dintre temele abordate în programa de training a taberelor.

Detalii pe www.profesionistiromi.ro

ActiveWatch / CC BY 3.0