Elevii romi care trec în clasa a XII-a sau a XIII-a și care își doresc s ăurmeze o carieră în domeniul medical vor beneficia de burse lunare în valoare de 200 de lei şi de meditaţii în regim gratuit la materiile biologie, chimie sau fizică. Profesori de specialitate le vor oferi sesiuni de pregătire elevilor selectaţi, pe parcursul întregului an şcolar 2011 - 2012.

Elevii se pot înscrie în program accesând site-ul www.profesionistiromi.ro, completând formularul online și transmițând prin poștă o serie de documente solicitate pe site. În cadrul centrelor de tutorat sunt scoase la concurs 200 de locuri. Acestea sunt destinate tinerilor romi interesaţi să susţină examenul de admitere în instituţii de învățământ cu profil medical, în anul 2012. Numărul locurilor poate fi suplimentat dacă înscrierile depășesc numărul previzionat.

Termenul limită de aplicare: 30 septembrie 2011.

Elevii romi selectaţi în proiect vor avea ocazia să participe la tabere de motivare. Taberele vor fi organizate într-un mediu care va combina jocul cu educaţia. Managementul carierei, leadership-ul şi lucrul în echipă, comunicarea eficientă şi responsabilităţile profesiei în domeniul medical sunt doar câteva dintre temele abordate în programa educaţională a taberelor.

ActiveWatch / CC BY 3.0