ActiveWatch a organizat miercuri, 3 noiembrie, evenimentul artistic antidiscriminare „Pinocchio se face mare!”, la Club Fabrica din București. Evenimentul a fost pregătit și susținut de 35 de copii de la Centrul de primire în regim de urgență „Pinocchio”, Sector 1.

După 6 luni de ateliere de creație și de repetiții intense, copiii din Centrul "Pinocchio" au prezentat publicului momente de teatru, dans, film și muzică, studiate alături de îndrumătorii noștri, artisti plastici, fotografi, scenografi, muzicieni si actori. În plus, publicul a reintrat pentru câteva ore în lumea copilăriei, în cadrul instalației „Camera copilului”. Instalația a așezat laolaltă creațiile copiilor din cadrul atelierelor de fotografie, artizanat și pictură. Peste 200 de copii de toate vârstele au fost prezenți la eveniment, unde au urmărit un spectacol de teatru realizat după dramatizarea textului „Vrăjitorul din Oz”, 3 filme documentare de scurt-metraj, un moment de dans contemporan și un recital de percuție, toate create de copiii din Centrul „Pinocchio”, Sector 1. Invitații speciali ai evenimentului au fost membrii Corului de Copii Radio care au prezentat un moment de muzică corală, special creat pentru eveniment. Încurajările, mulțumirile și dovezile de încredere primite aseara dupa spectacol i-au încurajat pe micii creatori ai evenimentului să creadă în forțele proprii și să nu renunțe la visele lor. Pentru informații și detalii cu privire la proiectul „Pinocchio se face mare!” și la evenimentul antidiscriminare, vă rugăm să ne contactați la telefon: 0727 735 903, e-mail: [email protected] (Andreea Chelaru, coordonator proiect) sau telefon: 0725 214 491, e-mail: [email protected] (Ana Ciutu, asistent proiect).

Evenimentul „Pinocchio se face mare!” face parte din proiectul cu același titlu, finanţat de Uniunea Europeană prin programul “Facilitatea de Tranziţie 2007/19343.03.03 – Integrarea în societate a minorităţilor şi grupurilor dezavantajate”.

ActiveWatch / CC BY 3.0