Antidiscriminare

Evenimente și activități

Premiile HateAwards 2019

ActiveWatch a acordat astăzi, la Gala HateAwards, premiile anuale.

citeste articolul »Publicat: Joi, 13 iunie 2019 · comentarii · Antidiscriminare

Gala Hate Awards 2018 - Premii

ActiveWatch a acordat azi Premiile pentru promotorii intoleranței și Premiile pentru Promotorii discursului public responsabil. Printre premianții negativi: Academia Română și CNCD. Evenimentul a fost găzduit de Teatrul Odeon din București.

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 23 mai 2018 · comentarii · Antidiscriminare

Raportul anual privind discursul instigator la ură din România, 2017 (Lansare)

ActiveWatch a lansat astăzi Raportul anual cu privire la discursul instigator la ură din România, 2017.

Raportul anual cu privire la discursul intolerant și instigator la ură în România, 2017, și-a propus să treacă în revistă principalele tendințe în materie de hate speech și de combatere a acestuia care s-au manifestat de-a lungul anului.

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 23 mai 2018 · comentarii · Antidiscriminare, Publicații

UPDATE | MEDICII NU SUNT NOMAZI - peste 20 de tineri medici și mediciniști se adresează Ministerului Sănătății

ActiveWatch a depus azi la Ministerul Sănătății o scrisoare deschisă redactată de peste 20 de tineri medici și mediciniști, care prezintă principalele schimbări necesare în sistemul medical din România pentru reducerea exodului masiv de cadre medicale.

citeste articolul »Publicat: Marti, 31 octombrie 2017 · comentarii · Antidiscriminare

SĂ NU MOR ÎN VIS [documentar, ActiveWatch, 2017]

ActiveWatch a prezentat ieri la București, în avanpremieră, filmul SĂ NU MOR ÎN VIS, o călătorie documentară care recuperează istoria romă despre sănătate din perspectiva subiectivă a peste douăzeci de povestitori veritabili și ne oferă ocazia să îi cunoaștem pe Alina, Carmen, Daniel și Sorin, patru dintre primii medici romi care își asumă etnia fără ocolișuri. Proiecția a avut loc la Cinema Muzeul Țăranului, în prezența echipei și a unui public numeros.

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 25 octombrie 2017 · comentarii · Antidiscriminare

APEL - Fără mesaje cu caracter naționalist șovin

Importanți reprezentanți ai societății civile fără afiliere politică adresează un apel către mass-media și politicieni să renunțe la transmiterea mesajelor cu caracter naționalist șovin.

citeste articolul »Publicat: Luni, 26 iunie 2017 · comentarii · Antidiscriminare, Reacție rapidă

Toți suntem cetățeni egali - RESPECT pentru toți

100 de organizații neguvernamentale, mișcări civice și cetățeni s-au constituit din proprie inițiativă într-o platformă civică intitulată « RESPECT. Platforma pentru Drepturi și Libertăți », pentru a opri modificarea Constituției într-un mod care restrânge drepturile și libertățile fundamentale, prin redefinirea familiei.

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 7 iunie 2017 · comentarii · Antidiscriminare

S-a lansat Raportul anual privind discursul instigator la ură din România, 2015 - 2016

 

Raportul anual cu privire la discursul instigator la ură din România

citeste articolul »Publicat: Marti, 16 mai 2017 · comentarii · Antidiscriminare, Publicații

The Kiss/ Sărutul, album multisenzorial de fotografie

V-ați întrebat vreodată cum visează persoanele nevăzătoare?, Care sunt percepțiile lor despre imaginile care rulează în mintea lor și cum ar putea prinde o formă tangibilă?

citeste articolul »Publicat: Marti, 11 aprilie 2017 · comentarii

Panouri homofobe - Înalta Curte respinge ca nefondat recursul Pro Vita și Alianța Familiilor

Înalta Curte de Casație și Justiție a României menține hotărârea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării care sancționează organizațiile Pro Vita pentru Născuți și Nenăscuți și Alianța Familiilor din România pentru discriminare pe criteriul orientării sexuale. CNCD a sancționat în 2013 cele două organizații pentru promovarea de mesaje cu caracter homofob pe două panouri publicitare amplasate pe Calea Moșilor din București. Fiecare organizație trebuie să platească sancțiunea hotărâtă de CNCD în cuantum de 1000 de lei.

citeste articolul »Publicat: Marti, 1 noiembrie 2016 · comentarii · Antidiscriminare

Roma Health Scholarship Program în România - după 8 ani de implicare

Aseara ne-am întâlnit cu prieteni dragi să sărbătorim opt ani de implicare în povestea Roma Health Scholarship Program în România. Le mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături, le mulțumim bursierilor programului pentru evoluția lor minunată și le mulțumim artiștilor Anelise Sălan și Petruț Călinescu pentru documentarea activității medicale a tinerilor medici romi.http://activewatch.ro/ro/antidiscriminare/evenimente-si-activitati/foto-sunt-doctor-rom-expozitie-2016

citeste articolul »Publicat: Sambata, 29 octombrie 2016 · comentarii · Antidiscriminare

Adrian Coman și-a apărat familia la Curtea Constituțională a României

Adrian Coman, cetățeanul român a cărui căsătorie cu cetățeanul american Clai Hamilton oficiată în Belgia nu este recunoscută în România, a fost prezent azi în fața Curții Constituționale a României. La solicitarea avocatei Iustina Ionescu, acesta a primit permisiunea Curții să își prezinte cauza. Discursul lui Adrian Coman a generat reacția Președintelui CCR, Valer Dorneanu, care l-a felicitat pentru sinceritate.

citeste articolul »Publicat: Joi, 27 octombrie 2016 · comentarii · Antidiscriminare

FOTO. Sunt doctor rom (expoziție | 2016)

Adina, Alina, Andreea, Andrei, Carmen, Cătălin, Corina, Cristian, Daniel și Sorin au ales să învețe o viață întreagă să îi vindece pe ceilalți. Ei sunt doar zece dintre tinerii romi care studiază în domeniul medicinei și care au obținut burse academice în cadrul Roma Health Scholarship Program. Fotograful Petruț Călinescu a documentat activitatea lor din spitalele din România timp de 4 luni și ne oferă o perspectivă inedită despre tinerii romi de astăzi.

citeste articolul »Publicat: Luni, 24 octombrie 2016 · comentarii · Antidiscriminare

VIDEO. Sunt doctor rom (documentar | 2016)

Cinci tineri romi, bursieri Roma Health Scholarship Program, și-au spus poveștile de viață. Ei sunt medici sau urmează să devină medici în scurt timp. Iar poveștile lor nu sunt singulare.

citeste articolul »Publicat: Vineri, 21 octombrie 2016 · comentarii · Antidiscriminare

VIDEO. Sunt doctor rom - povestea lui Sorin

Sorin este student al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. S-a născut și a crescut în Băcioiu, un mic sat din județul Bacău, așezat lângă malul Siretului. Cel puțin o treime din populația satului este de etnie romă, la fel și Sorin, care provine dintr-o familie tradițională de romi ursari, vorbitori nativi de limba romani.

citeste articolul »Publicat: Joi, 20 octombrie 2016 · comentarii · Antidiscriminare

VIDEO. Sunt doctor rom - povestea lui Robert

Robert este medic rezident în medicină de familie. A studiat și a absolvit la Universitatea de Medicină și Farmacie din București. Mama lui este de etnie romă, iar tatăl său este etnic român și lucrează ca florar. Părinții nu și-au propus ca Robert să devină medic, însă l-au determinat să învețe foarte mult, iar Robert s-a orientat singur. Și-a dorit întotdeauna mai mult, nu pentru că nu i-a plăcut ce avea acasă, ci pentru că așa i se pare normal. Bineînțeles că părinții l-au susținut și sunt foarte mândri de el.

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 19 octombrie 2016 · comentarii · Antidiscriminare

VIDEO. Sunt doctor rom - povestea lui Carmen

Carmen este absolventă a Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, din Iași. Părinții visau ca ea să ajungă muzician, la fel ca tatăl ei, astfel că până la terminarea liceului a studiat intens pianul și s-a pregătit pentru admiterea la Conservator. Însă Carmen a avut alt plan. Ea visa de mică să fie dentist.

citeste articolul »Publicat: Marti, 18 octombrie 2016 · comentarii · Antidiscriminare

VIDEO. Sunt doctor rom - povestea Alinei

Alina Călin este primul medic rezident de etnie romă din Clinica de Chirurgie a Spitalului Județean de Urgență Iași. Colegii și profesorii o descriu ca o rezidentă extrem de dedicată și responsabilă. Alina provine dintr-o familie numeroasă, cu patru frați, o mamă casnică și un tată șofer de cursă lungă. Decizia de a alege cariera de medic a venit tot din familie, când unul dintre frații săi a suferit un accident grav care a necesitat spitalizare și intervenție chirurgicală de urgență. Așa a hotărât Alina că vrea să devină chirurg.

citeste articolul »Publicat: Luni, 17 octombrie 2016 · comentarii · Antidiscriminare

VIDEO. Sunt doctor rom - povestea lui Daniel

Daniel este din Călărași, iar momentan este rezident în chirurgie pedriatică la Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” din București. Este rom și își asumă cu demnitate etnia, regretă chiar că nu a învățat limba romani atunci când timpul îi permitea. Daniel nu întâmpină niciodată greutăți în comunicarea cu pacienții săi. Lucrând cu copiii, acest aspect este foarte important în munca lui de zi cu zi.

citeste articolul »Publicat: Duminica, 16 octombrie 2016 · comentarii · Antidiscriminare

PREMIERĂ. Manevre de prim ajutor prezentate în limba romani

Doi viitori medici romi, bursieri ai Roma Health Scholarship Program, Gabriela Chirea și Sorin Lăcătuș, prezintă primele tutoriale video în limba romani (subtitrate în limba română) de acordare a primului ajutor. Aceștia explică manevre importante pe care oricine le poate face pentru a salva viața unui membru al familiei sau viața unei persoane necunoscute.

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 12 octombrie 2016 · comentarii · Antidiscriminare, Resurse

VIDEO. Primul ajutor în caz de electrocutare (Romani)

S-a electrocutat o persoană și vrei să o salvezi. Cum faci asta?

citeste articolul »Publicat: Marti, 11 octombrie 2016 · comentarii · Antidiscriminare, Resurse

VIDEO. Primul ajutor pentru fracturi (Romani)

Vrei să salvezi o persoană rănită care are oase rupte. Cum faci asta?

citeste articolul »Publicat: Luni, 10 octombrie 2016 · comentarii · Antidiscriminare, Resurse

VIDEO. Primul ajutor pentru răni cu pierderi de sănge (Romani)

Vrei să salvezi o persoană rănită care pierde sânge. Cum faci asta?

citeste articolul »Publicat: Vineri, 7 octombrie 2016 · comentarii · Antidiscriminare, Resurse

VIDEO. Primul ajutor - resuscitarea cardio pulmonară (Romani)

Găsești o persoană căzută și vrei să o salvezi. Cum faci asta?

citeste articolul »Publicat: Joi, 6 octombrie 2016 · comentarii · Antidiscriminare, Resurse

Finisaj expoziție NORMALITATE, CE CUVÂNT BRUTAL! - O explorare artistică a dizabilității

Ultima strigare pentru explorarea artistică a dizabilități în cadrul expoziției „Normalitate,ce cuvânt brutal!” va avea loc mâine, 6 octombrie a.c., începând cu ora 19:00. Vă invităm să explorați lucrările de artă vizuală, să petreceți cu noi la „Birthday Room” și să experimentați o perspecitvă de privare a mai multor simțuri în cadrul tururilor ghidate.

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 5 octombrie 2016 · comentarii · Antidiscriminare

VIDEO. Sunt doctor rom

Patru tineri romi, bursieri Roma Health Scholarship Program, și-au spus poveștile de viață. Ei sunt medici sau urmează să devină medici în scurt timp. Iar poveștile lor nu sunt singulare.

citeste articolul »Publicat: Vineri, 30 septembrie 2016 · comentarii · Antidiscriminare

Soţii Coman-Hamilton - familia care nu e recunoscută de statul român

Relu Adrian Coman şi soțul său, cetățeanul american Robert Clabourn Hamilton, au dat în judecată statul român în urma refuzului de a recunoaște căsătoria lor oficiată în 2010 la Bruxelles. Autoritățile din România refuză, de asemenea, să recunoască relația de familie dintre soți. În lipsa acestei recunoașteri, soţii Coman-Hamiltonnu se pot stabili acasă, în România, întrucât dreptul la rezidenţă se acordă exclusiv membrilor familiei. În momentul de faţă, Clai Hamilton nu poate locui legal în România pentru perioade mai lungi de 3 luni în calitate de membru de familie, deşi este căsătorit cu un cetăţean român. Deși căsătoria lor este una legală, ea nu este recunoscută de autoritățile române. Dacă Adrian Coman s-ar fi căsătorit cu o femeie și nu cu un bărbat, acest caz nu ar fi existat.

citeste articolul »Publicat: Marti, 19 Iulie 2016 · comentarii · Antidiscriminare

Amnesty International: “România trebuie să respecte obligațiile sale“

28 deorganizatii românești și internaționale de drepturile omului critică inițiativa de modificare a definiției familiei din Constituția României

citeste articolul »Publicat: Luni, 18 Iulie 2016 · comentarii · Reacție rapidă

Normalitate, ce cuvânt brutal!

Vernisaj: joi, 7.07, ora 7pm, MNAC
În prezența Ministrului Culturii, Corina Șuteu, a Directorului MNAC, Călin Dan și a Președintelui ActiveWatch, Mircea Toma

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 6 Iulie 2016 · comentarii · Antidiscriminare

Conferințele Cetatea Artelor: Despre multiculturalitate în artă

Asociația ActiveWatch a demarat seria de conferințe „Cetatea Artelor” în licee și facultăți cu profil artistic din București. Conferințele prezintă elemente de realitate românească multiculturală menite să apropietinerii artiști de conceptul diversității în cultură și artă și, de asemenea, să le ofere noi surse de inspirație. 

citeste articolul »Publicat: Vineri, 27 mai 2016 · comentarii · Antidiscriminare

Conferința de final a proiectului Net Rangeri împotriva intoleranței

Astăzi, 26 aprilie 2016, începând cu ora 11:00, la Hotel Ibis Parlament, a avut loc conferința de final a proiectului Net Rangeri împotriva intoleranței, implementat de Asociația ActiveWatch în parteneriat cu Romani CRISS, finanțat prin Granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

citeste articolul »Publicat: Marti, 26 aprilie 2016 · comentarii · Antidiscriminare

ActiveWatch - parte din comitetul "Coaliția anti-sărăcie"

ActiveWatch este una dintre cele 46 de organizații și instituții care fac parte din Comitetul “Coaliția anti-sărăcie”, structură înființată pentru a monitoriza implementarea Pachetului Integrat pentru Combaterea Sărăciei și a acorda asistență autorităților publice locale în procesul de elaborare și aplicare a programelor anti-sărăcie. ActiveWatch consideră extrem de importantă  implicarea într-o structură dedicată promovării și monitorizării proiectelor care vizează rezolvarea uneia dintre cele mai endemice probleme la nivelul României– sărăcia extremă.

citeste articolul »Publicat: Joi, 14 aprilie 2016 · comentarii · Evenimente și activități

Implică-te în combaterea discursului instigator la ură!

Avem nevoie de 10.000 de lei pentru a continua inițiativa de combatere a discursului instigator la ură. Este o sumă infimă, care pentru noi înseamnă enorm.

citeste articolul »Publicat: Marti, 12 aprilie 2016 · comentarii · Antidiscriminare, Ce facem

CEDO sancționează Romania cu peste 17000 de euro pentru intervenția improprie în cazul violențelor homofobe din 2006

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a sancționat astăzi România cu peste 17000 de euro pentru ineficiența organelor de cercetare penală în investigarea unui atac homofob împotriva a șase tineri români și străini participanți la GayFest2006. CEDO a hotărât că România a încălcat dreptul celor doi petenți de a nu fi supuși la tratamente degradante, cât și dreptul acestora de a nu fi discriminați de autorități, indiferent de orientare sexuală și identitate de gen.

citeste articolul »Publicat: Marti, 12 aprilie 2016 · comentarii · Antidiscriminare

MApN sancționat pentru că exclude femeile din învățământul militar de teama ca au ciclu și rămân însărcinate

Curtea de Apel București a hotărât vineri, 1 aprilie, că excluderea nejustificată a femeilor de la mai multe specializări militare și oferirea unui număr extrem de mic de locuri pentru femei în învățământul militar superior este discriminatorie. Marea majoritate a instituțiilor de învățământ pre-universitar și universitar ale MApN oferă în continuare un număr de locuri disproporționat de mic pentru femei în comparație cu bărbații, fără prezentarea unor justificări obiective, legitime și proporționale.

citeste articolul »Publicat: Marti, 5 aprilie 2016 · comentarii · Antidiscriminare

Evitați greșelile istoriei, prin educație pe tema discriminării rasiale!

De Ziua Internațională privind Eliminarea Discriminării Rasiale, facem un apel public pentru evitarea greșelilor istoriei.

În contextul apropierii campaniei electorale pentru alegerile locale, Asociația ActiveWatch invită candidații și membrii personalului de campanie al acestora care au atribuții în domeniul comunicării să participe la un atelier pe subiectul comunicării publice responsabile.

citeste articolul »Publicat: Luni, 21 martie 2016 · comentarii · Antidiscriminare, Reacție rapidă

Discursul public în România: Eroi vs Hateri

Vineri, 15 ianuarie 2016, a avut loc conferința de lansare a Raportului cu privire la discursul instigator la ură din România 2014 – 2015, elaborat de ActiveWatch și Romani CRISS. Ne-am întâlnit, la Spațiul Public European, cu reprezentanți ai ongurilor, jurnaliști și alți parteneri și prieteni din activitatea noastră, ca să le prezentăm metodologia noastră de cercetare și să discutăm despre rezultatele raportului.

citeste articolul »Publicat: Luni, 18 ianuarie 2016 · comentarii · Antidiscriminare

Lansarea Raportului anual cu privire la discursul instigator la ură din România (2014 -2015)

Vineri, 15 ianuarie 2016, a avut loc conferința de lansare a primului Raport anual cu privire la discursul instigator la ură din România, elaborat în urma unei cercetări efectuate de Asociația ActiveWatch și Centrul Romilor Romani CRISS. Cercetarea face parte din proiectul  „Net Rangeri împotriva intoleranței”, finanțat prin Granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

citeste articolul »Publicat: Vineri, 15 ianuarie 2016 · comentarii · Antidiscriminare

S-a lansat primul Raport anual privind discursul instigator la ură din România 2014 - 2015

Vineri, 15 ianuarie 2016, a avut loc conferința de lansare a primului Raport anual cu privire la discursul instigator la ură din România, elaborat în urma unei cercetări efectuate de Asociația ActiveWatch și Centrul Romilor Romani CRISS. Cercetarea face parte din proiectul  „Net Rangeri împotriva intoleranței”, finanțat prin Granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

citeste articolul »Publicat: Vineri, 15 ianuarie 2016 · comentarii · Publicații

Training gratuit de management cultural!

Centrul Multicultural Cetatea Artelor, alături de ActiveWatch și Asociația Macaia, organizează în perioada 3 - 18 decembrie un training de management cultural în context multicultural. Trainingul se adresează studenților din facultățile de jurnalism, comunicare și litere, care vor să dobândească noțiuni de management cultural și să poată organiza cu succes evenimente culturale. Suplimentar, vor fi oferite informații despre sursele de finanțare pentru proiecte și evenimente culturale , iar cursanții vor putea face practică de organizare și promovare a evenimentelor culturale chiar la Cetatea Artelor. Participarea la training este gratuită.

citeste articolul »Publicat: Vineri, 20 noiembrie 2015 · comentarii

Eveniment TRILATERAL: Arte vizuale | Coregrafie | Foto-video

Vă invităm vineri, de la ora 20:00, să luați parte la o expoziție care include lucrări de arte vizuale, fotografie și proiecții de performance-uri coregrafice

citeste articolul »Publicat: Joi, 19 noiembrie 2015 · comentarii · Antidiscriminare

FAQiff te bagă în priză! Se apropie primul festival internațional de film feminist & queer din România

Prima ediție a festivalului internațional de film feminist & queer din România, FAQiff, are loc la București în noiembrie și te face părtaș la premiera asta istorică.

citeste articolul »Publicat: Vineri, 25 septembrie 2015 · comentarii · FreeEx, Evenimente și activități, Antidiscriminare

Cafeneaua publică "Decid pentru mine!"

Persoanele cu dizabilităţi psihosociale la masa discuțiilor

cu autorități publice, experți în sănătate mintală, reprezentanți ai societății civile și jurnaliști

citeste articolul »Publicat: Marti, 14 Iulie 2015 · comentarii · Antidiscriminare

Al doilea marș pentru Orașe accesibile pentru oameni!

Pe 4 iulie 2015, începând cu ora 10, are loc al doilea marș Orașul <accesibil> pentru oameni! Protestul va începe de la Piața Victoriei și se va încheia în Piața Universității. În București, administrația publică continuă să ignore problema care îi afectează pe cei mai mulți dintre cetățeni – accesul pietonilor la spațiul public.

citeste articolul »Publicat: Joi, 25 iunie 2015 · comentarii · Evenimente și activități

Mahala Rai Banda cântă la Cojocna

Descoperă Cojocna, locul unde multiculturalitatea este un mod de viață! La numai 20 de kilometri de Cluj, într-o vale cu lacuri sărate, Cojocna găzduiește pe 1 iunie, cea MAI MIȘTO zi a diversității – Ziua Multiculturală Cojocna.

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 20 mai 2015 · comentarii · Antidiscriminare

La școală, pentru comunitatea noastră! - proiect dedicat tinerilor din pentru tinerii din zonele Anina și Bozovici (CS)

Proiectul La școală, pentru comunitatea noastră! își propune să crească frecvența școlară și șansele de acces pe piața muncii pentru tinerii din zonele Anina și Bozovici. S-a observat că tinerii din aceste localități recunosc și sunt mândri de potențialul turistic, sportiv și cultural al localităților lor.

citeste articolul »Publicat: Marti, 24 februarie 2015 · comentarii · Antidiscriminare

Cafeneaua publică Cojocna

Brigada Civică Cojocna, formată din tineri romi, maghiari și români, alături de organizațiile ActiveWatch și RomanoButiQ, a organizat sâmbătă, 24 ianuarie 2015, Cafeneaua Publică Cojocna, primul eveniment public care a adus la aceeași masă reprezentanții primăriei și consiliului local, locuitorii comunității și brigada nou creată.

citeste articolul »Publicat: Duminica, 25 ianuarie 2015 · comentarii

O masă caldă pentru persoanele evacuate din str, Vulturilor, București

Grupul ”Decid pentru mine!”, primul grup de inițiativă cetățenească din România format din persoane cu dizabilități psihosociale, a oferit sâmbătă, 17 ianuarie, o masă caldă comunității de peste 50 de persoane evacuate din Strada Vulturilor, București. Prin această acțiune grupul atrage atenția asupra problemei evacuărilor abuzive și a lipsei unor servicii sociale eficiente în municipiul București.

citeste articolul »Publicat: Luni, 19 ianuarie 2015 · comentarii · Antidiscriminare

Dezbatere video. Ce înseamnă cu adevărat educația incluzivă

Gala Persoanelor cu Dizabilități este un eveniment unic în România, o recunoaștere publică a unor activități, proiecte personale sau publice ale persoanelor sau organizațiilor care promovează integrarea persoanelor cu dizabilități și respectul pentru diversitate. Gala Persoanelor cu Dizabilități este organizată sub înaltul patronaj al Reprezentanței Comisiei Europene în România, de ActiveWatch și Fundația Motivation România, co-producător TVR. Evenimentul va fi difuzat pe 29 decembrie 2014, la TVR1, ora 17.00.

citeste articolul »Publicat: Luni, 29 decembrie 2014 · comentarii · Antidiscriminare

București - Lansarea Raportului de audit al accesibilității spațiului public urban

Asociația ActiveWatch, Fundația Motivation și Fundația Light into Europe au lansat azi, 11 decembrie 2014, la București, Raportul de audit al accesibilității spațiului public urban realizat pentru orașele Arad, București și Râmnicu Vâlcea. Raportul vine în întâmpinarea demersurilor autorităților publice din România care nu mai târziu de 2015 trebuie să elaboreze Planurile de Mobilitate Urbană Durabilă.

citeste articolul »Publicat: Joi, 11 decembrie 2014 · comentarii · Antidiscriminare, Bună guvernare, Evenimente și activități, Publicații, Publicații

Ziua Mondială SIDA

„Credem in solidaritate” este o campanie de constientizare cu privire la HIV/SIDA organizata in Bucuresti, in perioada 26 noiembrie – 18 decembrie, cu ocazia zilei de 1 decembrie, Ziua Mondiala SIDA.

citeste articolul »Publicat: Luni, 1 decembrie 2014 · comentarii · Antidiscriminare

World Class - reguli discriminatorii de acces la vestiar

19 noiembrie 2014 - Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a constatat că World Class România a avut un comportament discriminatoriu în cazul reclamat de Lestat Monroe & Asociația ACCEPT. În luna martie 2014, compania World Class România a rămas indiferentă față de un incident homofob care a avut loc în propriul vestiar, la World Class Downtown, împotriva unui tată gay și a familiei sale. Ulterior acestui incident, clubul de fitness si wellness a introdus o nouă regulă pentru a limita accesul lui Lestat Monroe și al familiei sale la serviciile oferite. Regula impusă de World Class interzice accesul persoanelor în vestiar însoțiți de copii de sex opus, indiferent cât de mici și dependenți de părinți sunt aceștia. Clubul a oferit ca unică alternativă o toaletă publică unde să poată fi schimbați micuții. CNCD a decis că regula impusă de World Class este una discriminatorie.

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 19 noiembrie 2014 · comentarii

Miruna Gheorghe, co-prezentatoare la cea de-a V-a ediție a Galei Persoanelor cu Dizabilități

ActiveWatch și Fundația Motivation, alături de Dedeman și Fundația Vodafone România, anunță astăzi, 11 noiembrie 2014, câștigătoarea competiției „Alege co-prezentatoarea Galei″. Aceasta va prezenta, alături de realizatorul TV Cătălin Ștefănescu, cea de-a V-a ediție a Galei Persoanelor cu Dizabilități.
La decizia publicului, poziția de co-prezentatoare a Galei Persoanelor cu Dizabilități îi revine Mirunei Gheorghe.

citeste articolul »Publicat: Marti, 11 noiembrie 2014 · comentarii · Antidiscriminare

Juriile Galei Persoanelor cu Dizabilități

ActiveWatch și Fundația Motivation, alături de Dedeman și Fundația Vodafone România, anunță astăzi, 05 noiembrie 2014, membrii juriilor celor 5 secțiuni de concurs pentru cea de-a V-a ediție a Galei Persoanelor cu Dizabilități – Promovează abilitatea!

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 5 noiembrie 2014 · comentarii

Persoanele cu dizabilități își cer dreptul la viață activă

Trei jucători din echipa Motivation România și trei oameni de comunicare au jucat un meci de baschet amical, în scaune rulante. Meciul, organizat de ActiveWatch, Motivation Romania și Light into Europe, a avut loc vineri, 31 octombrie 2014, în incinta Afi Palace Cotroceni. Vocea lui Cristian Țopescu a făcut ca meciul să prindă viață și pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

citeste articolul »Publicat: Marti, 4 noiembrie 2014 · comentarii

ActiveWatch te invită la un meci de baschet... altfel!

Vineri, 31 octombrie, începând cu ora 17:00, ActiveWatch, Motivation Romania și Light into Europe pregătesc un eveniment special: un meci de baschet în scaune rulante – o competiție aparte între sportivii Motivation, jurnaliști și bloggeri, organizat în incinta AFI PALACE COTROCENI, București (în zona cinematografului). Această întrecere sportivă specială va fi comentată live de Cristian Țopescu care va reprezenta mai mult decât un comentator sportiv – el va facilita urmărirea meciului de către persoanele cu deficiențe de vedere care vor fi prezente la eveniment.

Organizatori: ActiveWatch, Motivation Romania, Light into Europe, alături de More Than Pub
Partener oficial: Afi Palace Cotroceni
Parteneri media: Eva.ro, Avantaje, 121.ro

citeste articolul »Publicat: Joi, 30 octombrie 2014 · comentarii

antidiscriminare.ro - Victimele discriminării mai aprope de justiție

Coaliția anti-discriminare lansează noul website antidiscriminare.ro, prima platformă utilitară în domeniul anti-discriminării și drepturilor omului din România, în cadrul conferinței Acces la justiție pentru persoanele care sunt victime ale discriminării.

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 29 octombrie 2014 · comentarii · Antidiscriminare

Votează co-prezentatoarea favorită pentru Gala Persoanelor cu Dizabilități

ActiveWatch și Fundația Motivation, alături de Dedeman și Fundația Vodafone România, dau astăzi startul sesiunii de vot electronic pentru desemnarea coprezentatoarei celei de-a V-a ediții a Galei Persoanelor cu Dizabilități. Vă puteți exprima votul on-line până luni, 10 noiembrie 2014, ora 23:59, pe site-ul www.incluziune.org. Câștigătoarea concursului va ocupa postul de coprezentatoare a Galei Persoanelor cu Dizabilități, alături de realizatorul TV Cătălin Ștefănescu.

citeste articolul »Publicat: Vineri, 24 octombrie 2014 · comentarii · Antidiscriminare

Instigarea la ură și discriminare, tolerată de autoritățile române

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a decis că acțiunile unui grup de extremă dreapta împotriva participanților la o manifestare culturală organizată la Muzeul Țăranului Român (MȚR) în cadrul Lunii Istoriei LGBT 2013 (lesbiene, gay, bisexuali si transgender) nu reprezintă agresiune și că forțele de ordine prezente nu trebuie sancționate pentru lipsa lor de reacție.

citeste articolul »Publicat: Vineri, 24 octombrie 2014 · comentarii · Reacție rapidă

Panouri homofobe - Curtea de Apel București respinge ca nefondată acțiunea Pro-Vita și Alianța Familiilor

Curtea de Apel București menține hotărârea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării prin care Pro-Vita pentru Născuți și Nenăscuți și Alianța Familiilor din România sunt sancționate pentru discriminare pe criteriul orientării sexuale.
În ședința publică din 17 septembrie 2014, Curtea de Apel București respinge acțiunea Pro-Vita și Alianței Familiilor împotriva hotărârii CNCD, ca fiind nefondată.
 

citeste articolul »Publicat: Joi, 18 septembrie 2014 · comentarii · Reacție rapidă

Festivalul Solidarității "Pakivalo" - 8 august

Festivalul Solidarităţii Pakivalo va avea loc pe 8 August 2014 începând cu ora 16h00, la Muzeul Culturii Romilor, în str. Drumul Săbăreni, nr.101 -125, sector 6, București. Fiecare organizație ce contribuie la acest eveniment va pregăti o activitate, printre care: o lecție de istoria Romilor, ateliere de pictură, darabane, bricolaj, meșteșuguri pentru copii dar și street dance, fotografie, teatru și concerte: Marian Mexicanu,  MahalaRai Banda, Amfifanfare din Franța şi ansamblul Grigoraş Dinicu al Centrului de Cultură al Romilor.

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 6 august 2014 · comentarii

19 iulie: Marșul Oraș <accesibil> pentru oameni!

Marșul Oraș pentru oameni! Mâine, 19 iulie, începând cu ora 11, are loc Marșul Oraș pentru oameni , cu plecare de la Piața Universității, zona statui, și oprire la Piața Victoriei. Participanții la marș militează pentru dezvoltarea sustenabilă și incluzivă a orașului. De asemenea, ei solicită autorităților o infrastructură urbană care să încurajeze mersul pe jos și care să fie accesibilă pentru toate categoriile de pietoni, indiferent de vârstă și de mobilitate.

citeste articolul »Publicat: Vineri, 18 Iulie 2014 · comentarii · Evenimente și activități

Decid pentru mine! - dreptul la autoreprezentare al persoanelor cu dizabilități psihosociale

Decid pentru mine! este un proiect prin care ActiveWatch și Asociația din România de Psihiatrie Comunitară își propun să crească nivelul de conștientizare a drepturilor și posibilităților de autoreprezentare și acțiune civică a persoanelor cu dizabilități psihosociale.

citeste articolul »Publicat: Marti, 10 iunie 2014 · comentarii · Antidiscriminare

Căutăm scriitori de “povești gay la minut”

Sâmbătă, 7 iunie, începând cu orele 16:00, mărșăluim la Bucharest Pride (traseu Arcul de Triumf – Piața Victoriei). După finalizarea marșului, în apropierea parcului Kiseleff, va fi organizată Zona Liberă de Discriminare, unde vrem sa producem “povești gay la minut” pentru participanții la Bucharest Pride.

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 28 mai 2014 · comentarii · Antidiscriminare

VIDEO. Sfaturi medicale ca la ușa cortului

În plină lună decembrie, 6 din cei peste 100 de studenți romi la medicină au oferit bucureștenilor informații despre cum se pot feri de răceli și de alte neplăceri ale frigului.

citeste articolul »Publicat: Marti, 31 decembrie 2013 · comentarii

PROFESIONIȘTI ROMI LA BILANȚ

Programul de burse academice și dezvoltare personală în domeniul medicinei adresat tinerilor romi poate continua cu sprijinul autorităților și organizațiilor locale.

ActiveWatch - Agenția de Monitorizare a Presei a lansat azi, 18 decembrie 2013, în cadrul unei conferințe de presă găzduite de Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, ghidul de bune practici în derularea programelor de susținere a tinerilor romi care studiază medicina. Evenimentul a marcat finalul proiectului “O generație de specialiști romi în domeniul medical”. În cadrul conferinței au fost premiați bursierii prezenți, în semn de recunoaștere a reușitelor academice obținute de aceștia.

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 18 decembrie 2013 · comentarii · Antidiscriminare

Câștigătorii Galei Persoanelor cu Dizabilități

ActiveWatch și Fundația Motivation România, alături de Dedeman și Fundația Vodafone România, au organizat luni, 2 decembrie 2013, la TVR, cea de-a patra ediție a Galei Persoanelor cu Dizabilități.

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 4 decembrie 2013 · comentarii · Antidiscriminare

Școala de teatru RomActor

Curs gratuit de teatru pentru elevii romi
Profesor: Ninel Petrache
Şcoala de teatru RomActor este un proiect educațional voluntar și gratuit, inițiat de actorul și profesorul Ninel Petrache, în colaborare cu ActiveWatch. RomActor promovează teatrul în rândul elevilor de etnie romă, dezvoltând potenţialului artistic al acestora. Așa a lut naștere trupa de teatru RomActor care în anii 2012 și 2013 a susţinut spectacole pe mai multe scene din Bucureşti. Acum, odată cu începerea noului an şcolar, redeschidem înscrierile în cadrul cursului de teatru.

citeste articolul »Publicat: Marti, 12 noiembrie 2013 · comentarii · Antidiscriminare

EGAL E NORMAL! A început cursa pentru premiile Galei Persoanelor cu Dizabilități 4

Azi, 25 octombrie, ActiveWatch și Fundația Motivation, alături de Dedeman și Fundația Vodafone România, anunță startul în cea de-a patra ediție a Galei Persoanelor cu Dizabilități. Sunt invitate să se înscrie în competiție companii, unități de muncă protejate, instituții publice, organizații neguvernamentale, școli, comunicatori și oameni cu dizabilități.

citeste articolul »Publicat: Vineri, 25 octombrie 2013 · comentarii · Antidiscriminare

Sentinta CNCD: amendă pentru discriminarea comunității LGBT

La începutul anului, ActiveWatch a sesizat Consiliul național pentru Combaterea Discriminării cu privire la apariția în București a două panouri stradale cu mesaje discriminatorii față de comunitatea LGBT.

Asociația Alianța Familiilor din România și Asociația Provita pentru Născuți și Nenăscuți au fost amendate astăzi de Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Dicriminării cu câte o amendă contravențională în valoare de 1.000 de lei.

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 18 septembrie 2013 · comentarii · Antidiscriminare

Public position regarding Mr. Ponta’s statements during HARDtalk show on BBC World News on 19 March 2013

citeste articolul »Publicat: Joi, 21 martie 2013 · comentarii · Antidiscriminare, Reacție rapidă

Rasismul românesc tranșat țărănește

Vineri, 22 martie, de la ora 18:00, la Clubul Țăranului va avea loc Șezătoarea "Rasismul românesc tranșat țărănește". Filme, dezbateri și concert.

citeste articolul »Publicat: Marti, 19 martie 2013 · comentarii · Antidiscriminare

TUTORAT ȘI BURSE pentru liceenii și absolvenții de liceu romi

Programul de Dezvoltare Personală Profesioniști romi în domeniul medical lansează astăzi cea de-a șasea sesiune de înscrieri în cadrul programului de TUTORAT ȘI BURSE adresat liceenilor și absolvenților de liceu romi care își doresc ca în acest an să susțină examenul de admitere în cadrul unei instituții de învățământ din domeniul medicinei umane.

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 27 februarie 2013 · comentarii

Conferinta de presa 21.02, ora 16:00 - Angajați ai statului în cârdășie cu extremiștii!

Conferință de presă

Angajați ai statului în cârdășie cu extremiștii

Joi, 21.02.2013
Ora 16.00
la Sediul ActiveWatch – Calea Plevnei nr 98 bl 10C

Martori de la fața locului vor povesti ce li s-a întâmplat în seara de 20 februarie, în sala de proiecții a Muzeului Țăranului Român, unde au mers să vizioneze filmul “The kids are all right”. 

citeste articolul »Publicat: Joi, 21 februarie 2013 · comentarii · Antidiscriminare, Reacție rapidă

LaBOMBA @ Modern. Modă socială pentru Rahova-Uranus

JOI – 7 Februarie 2013, orele 20:00,
Club MODERN, Str. Mihai Eminescu nr. 127

Centrul Comunitar pentru Educaţie Creativă şi Artă Activă laBOMBA vă invită la "Parada Femeii Evacuate", o prezentare de modă prin care mamele din comunitatea Rahova-Uranus se folosesc de modă ca să colecteze fonduri pentru educaţia copiilor.

Haine adunate din dulapurile femeilor din comunitatea Uranus-Rahova, tăiate şi recontextualizate de designerul Olah Gyarfas împreună cu ele, vor fi prezentate într-o paradă de modă care continuă seria de evenimente prin care arta se manifestă ca mod de intervenţie socială. Colecţia va fi prezentată la MODERN, pe 7 februarie 2013, chiar de către protagoniste. Hainele vor fi licitate ca obiecte de artă, iar banii strânşi vor folosi pentru un proiect de educaţie a copiilor din comunitate.

Proiectul atrage atenţia asupra iminentei evacuări a membrilor comunităţii Rahova- Uranus şi îşi propune, pe termen lung, construirea de locuinţe sociale pentru această comunitate.  

citeste articolul »Publicat: Luni, 4 februarie 2013 · comentarii · Antidiscriminare

Gala Persoanelor cu Dizabilități (video)

Gala Persoanelor cu Dizabilități, Ediția 2012 - "Accesibilizați libertatea!" - înregistrarea integrală a coproducătorului TVR1

Eveniment organizat de ActiveWatch și Fundația Motivation Romania

citeste articolul »Publicat: Luni, 3 decembrie 2012 · comentarii · Antidiscriminare

Sesizarea ActiveWatch cu privire la articolul “Eu vara nu dorm, pe tata-l omor” a condus la sancțiuni din partea CNCD

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a sancționat cu avertisment ziarul Evenimentul Zilei și jurnalistele Andreea Ciulac și Irina Marinescu pentru articolul “Eu vara nu dorm, pe tata-l omor”. Titlul și conținutul articolului au fost aduse la atenția CNCD de către ActiveWatch.

citeste articolul »Publicat: Joi, 29 noiembrie 2012 · comentarii · Antidiscriminare

Liceul Ion Neculce, sancționat cu avertisment de catre CNCD ca urmare a unei sesizări a ActiveWatch

Consiliul National pentru Combaterea Discriminării a sancționat cu avertisment liceul Ion Neculce pentru refuzarea accesului la cursuri a doi elevi înscriși în cadrul acestuia din cauza faptului că purtau părul lung. Sesizarea care a dus la sancționarea liceului a fost redactată de ActiveWatch.

citeste articolul »Publicat: Joi, 29 noiembrie 2012 · comentarii · Antidiscriminare

PREMII PENTRU CURAJ la Gala Persoanelor cu Dizabilități “Accesibilizați libertatea!”

ActiveWatch și Fundația Motivation România, alături de Fundația Vodafone România și Dedeman, au organizat marți, 27 noiembrie 2012, în Studioul 3 al TVR, cea de-a treia ediție a Galei Persoanelor cu Dizabilități “Accesibilizați libertatea”.

În cadrul evenimentului, produs în colaborare cu TVR și moderat de Cătălin Ștefănescu, au fost prezentați câștigătorii din acest an ai cursei pentru transformarea României într-o societate deschisă tuturor membrilor săi, cu toate abilitățile de care dispun.

citeste articolul »Publicat: Marti, 27 noiembrie 2012 · comentarii

PROTEST. Ziua Internațională împotriva violenței asupra femeilor

Vă invităm duminică, 25 noiembrie, de Ziua internaţională ce marchează lupta împotriva violenţei asupra femeilor, să vă alăturați protestului ce se va desfășura în Piaţa Presei Libere,  începând cu orele 14:00, și să semnați angajamentul de a condamna și de a vă opune misoginiei, sexismului și trivializării violenței asupra femeii în mass-media.

citeste articolul »Publicat: Vineri, 23 noiembrie 2012 · comentarii · Antidiscriminare

Înscrieri la tutorat și burse până pe 10 decembrie 2012

Tutorat și burse pentru liceenii și absolvenții de liceu romi pasionați de medicină

Programul de Dezvoltare Personală Profesioniști romi în domeniul medical lansează astăzi cea de-a cincea sesiune de înscrieri în cadrul programului de TUTORAT ȘI BURSE adresat liceenilor și absolvenților de liceu romi care își doresc ca anul viitor să susțină examenul de admitere în cadrul unei instituții de învățământ din domeniul medicinei umane.

citeste articolul »Publicat: Joi, 22 noiembrie 2012 · comentarii

NO LIMIT la Gala Persoanelor cu Dizabilități – Accesibilizați libertatea!

Deși sunetul este o necunoscută pentru ei, talentul lor nu are limite: dansează, pictează, fac spectacole minunate de pantomimă, confecționează bijuterii handmade, sculptează. Fiecare pas de dans l-au învățat prin numărătoare, iar fiecare mișcare pe care o fac în ritmul muzicii demonstrează că au un potențial extraordinary, de care merită să ținem seama.

citeste articolul »Publicat: Marti, 20 noiembrie 2012 · comentarii · Antidiscriminare

Vioara lui Tomescu se va auzi la Gala Persoanelor cu Dizabilități

La Gala Persoanelor cu Dizabilități, Alexandru va susţine un recital alături de tânărul pianist Alexandru Marcăş. Elev la liceul «Dinu Lipatti » din Capitală, tânărul are deficienţe vizuale, ceea ce nu îl împiedică totuşi să asimileze rapid un repertoriu impresionant şi să îl impregneze de sensibilitatea deosebită ce îl caracterizează.

citeste articolul »Publicat: Joi, 15 noiembrie 2012 · comentarii · Antidiscriminare

Mai sunt 10 zile de înscriere în Competiție!

Au mai rămas 10 zile până la închiderea perioadei de înscriere a candidaturilor pentru toate cele cinci categorii din competiția Galei Persoanelor cu Dizabilități. Jurizarea va avea loc după data de 10 noiembrie.

citeste articolul »Publicat: Vineri, 26 octombrie 2012 · comentarii · Antidiscriminare

Lucia va cânta la Gala Persoanelor cu Dizabilități

Lucia, adică Lucia - Maria Popescu, are 18 ani și anul trecut a fost descoperită de membrii trupei The MOOoD, după ce le-a trimis un cover al uneia dintre piesele lor.

citeste articolul »Publicat: Luni, 22 octombrie 2012 · comentarii · Antidiscriminare

Accesibilizați libertatea! Gala Persoanelor cu Dizabilități la a treia ediție

“Accesibilizați libertatea!” este îndemnul propus de cea de-a 3-a ediție a Galei Persoanelor cu Dizabilități, organizată de ActiveWatch și Fundația Motivation România, alături de Fundația Vodafone România și Dedeman.

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 10 octombrie 2012 · comentarii · Antidiscriminare

Lansarea ediției 2012 - 2013 a programului Profesioniști romi în domeniul medical

„Am avut încredere din primul moment în acest proiect și s-a dovedit că am mizat corect. Iată că deja avem câteva generații de tineri romi care pot fi un exemplu pentru orice tânăr din România. Așa cum am spus și în alte rânduri, acest proiect se va bucura întotdeauna de sprijinul meu.”
a declarat Raed Arafat pentru conferința de lansare a ediției 2012-2013 a programului Profesioniști romi în domeniul medical

citeste articolul »Publicat: Joi, 20 septembrie 2012 · comentarii · Antidiscriminare

VIDEO. Targul de job-uri

Tinerii romi se lovesc frecvent de refuzuri bazate pe prejudecăţi atunci când susţin un interviu pentru angajare.
Cea mai eficentă formă de luptă anti-discriminare este aceea în care populaţia majoritară ajunge să se simtă discriminată. Pentru a crea o astfel de situaţie, un fals târg de joburi în publicitate a fost pus în scenă. În cadrul interviurilor, participanţii au fost evaluaţi prin prisma unor presupuse defecte pe care nu le puteau controla: localitatea de origine, zodia, înălțimea etc. 

citeste articolul »Publicat: Marti, 29 mai 2012 · comentarii · Antidiscriminare

VIDEO. Copiii romi vor să devină ce visează cu adevărat

Visurile copiilor romi sunt asemeni visurilor tuturor copiilor. Ei vor să devină piloți, polițiști, actori, medici, și lista poate continua.

Să credem în potențialul lor real și să nu îi mai privim cu neîncredere.

citeste articolul »Publicat: Joi, 26 aprilie 2012 · comentarii · Antidiscriminare

VIDEO. Tinerii romi oameni-etichetă

Ce înseamnă să discriminezi? Ce înseamnă să pui etichete oamenilor pe care nu îi cunoști?
Trei tineri romi care se pregătesc pentru medicină au purtat etichetele discriminării în spate și s-au plimbat timp de doua zile, prin cele mai aglomerate zone din București.

citeste articolul »Publicat: Joi, 26 aprilie 2012 · comentarii · Antidiscriminare

RomActor - Curs gratuit de teatru pentru elevii romi

Din 23 aprilie, la ActiveWatch, actorul Ninel Petrache începe cursul de teatru pentru elevii romi. Cursul are o durată de 1 an și propune întâlniri de două ori pe săptămână. Elevii vor trece prin istoria teatrului și vor studia texte clasice românești și străine.

citeste articolul »Publicat: Duminica, 25 martie 2012 · comentarii · Antidiscriminare

Ministrul Educației, Cătălin Baba, va participa la dezbaterea “ȘCOALA NOASTRĂ”

Ministrul Educației, Cătălin Baba, și-a anunțat participarea la proiecția specială a documentarului Școala Noastră în cadrul festivalului One World Romania și la dezbaterea care va urma vizionării filmului

citeste articolul »Publicat: Luni, 12 martie 2012 · comentarii · Antidiscriminare

PROIECȚIE ROUGE PAROLE / DEZBATERE “PRIMĂVARA SAU IARNA ARABĂ?”

16.03 / 12.00 / S.N.S.P.A./ Sala 12 Cât de complicat este drumul unui stat către o democrație reală? Cât de mare este diferența între democrația declarată și democrația manifestă? Revoluția Arabă a erupt într-o țară în care puțini s-ar fi așteptat, generând un cutremur politic în toată lumea

citeste articolul »Publicat: Joi, 8 martie 2012 · comentarii · Antidiscriminare

PROIECȚIE DOCUMENTAR “ȘCOALA NOASTRĂ” ȘI DEZBATERE POST VIZIONARE

14.03 / 6 p.m. / Sala Horia Bernea, Muzeul Țăranului Român Proiecție specială a documentarului Școala Noastră în cadrul festivalului One World Romania și la dezbatere post vizionare. Școala Noastră documentează una dintre cele mai urgente și complexe probleme cu care se confruntă nu doar România, ci Europa întreagă: Integrarea romilor

citeste articolul »Publicat: Marti, 6 martie 2012 · comentarii · Antidiscriminare

Concurs pentru jurnaliști: "Ce va fi când va fi mare?"

Dacă ești jurnalist și ai scris despre romi, discriminare, stereotipuri și prejudecăți, poți participa la concursul "Ce va fi când va fi mare?" Concursul de presă încurajează realizarea de materiale jurnalistice având ca subiecte discriminarea, stereotipurile și prejudecățile la care sunt supuse persoanele care aparțin minorității romilor, ca fenomene ce le afectează acestora orizontul educațional și profesional

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 1 februarie 2012 · comentarii · Antidiscriminare

VIDEO. Copiii romi visează ce-i lăsăm noi să viseze - campanie antidiscriminare

Campania antidiscriminare Profesioniști romi în domeniul medical expune fără menajamente efectele dramatice produse de neîncrederea în capacitatea de dezvoltare a copiilor romi.

citeste articolul »Publicat: Luni, 30 ianuarie 2012 · comentarii · Antidiscriminare

Identitate și stereotipuri la adresa romilor

ActiveWatch si Asociatia Pro Democratia (APD) in parteneriat cu Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) au organizat astazi, 8 decembrie 2011, dezbaterea Identitate si stereotipuri. Conturarea perceptiei despre romi in viziunea mass-media, desfasurata in cadrul proiectului „Romii intre stereotipuri si bune practici

citeste articolul »Publicat: Joi, 8 decembrie 2011 · comentarii · Antidiscriminare

Gala Persoanelor cu Dizabilități și-a desemnat câștigătorii

Pe scena Galei au evoluat trupele Dance Trauma din Cluj, alături de toboșarul Andrei Strătilă, Timpuri Noi, Vița de Vie, Alexandrina & Band și dansatorii Yoshihiro Katayama, Elena Măruță, Mădălina Marin și Mohammad Abedin Nehjadi

citeste articolul »Publicat: Joi, 1 decembrie 2011 · comentarii · Antidiscriminare

Gala Persoanelor cu Dizabilități - 131 de înscrieri în Competiția "Educație fără bariere"

131 de candidaturi au fost înscrise la Ediția “Educație fără bariere” a Galei Persoanelor cu Dizabilități, la cele cinci categorii ale competiției, iar 124 au intrat în competiție. Au fost înscrise în competiție realizări emoționante, fie ale persoanelor cu dizabilități, fie ale unor instituții, organizații neguvernamentale, organizații de media sau companii, pentru integrarea celor cu dizabilități în școală, în câmpul muncii sau în societate

citeste articolul »Publicat: Marti, 15 noiembrie 2011 · comentarii · Antidiscriminare

Gala Persoanelor cu Dizabilități - Votează candidații înscriși în Competiția "Educație fără bariere"

Declarăm deschisă perioada de votare din partea publicului pentru secțiunea “Oameni cu desăvârșire”. Până în data de 25 noiembrie, publicul își poate susține candidații preferați, votând pe site-ul www

citeste articolul »Publicat: Joi, 10 noiembrie 2011 · comentarii · Antidiscriminare

Vernisaj: „Fii informat, cunoaşte-ţi drepturile!”

ActiveWatch  a organizat miercuri, 3 noiembrie, vernisajul expoziţiei de pictură „Fii informat, cunoaşte-ţi drepturile!”.  Evenimentul a avut loc la Club Fabrica din Bucureşti şi a reunit lucrările a 21 de copii din centre de plasament şi familii defavorizate

citeste articolul »Publicat: Vineri, 4 noiembrie 2011 · comentarii · Antidiscriminare

„Pinocchio se face mare!” - spectacol magic susținut de copii instituționalizați

ActiveWatch a organizat miercuri, 3 noiembrie, evenimentul artistic antidiscriminare „Pinocchio se face mare!”, la Club Fabrica din București. Evenimentul a fost pregătit și susținut de 35 de copii de la Centrul de primire în regim de urgență „Pinocchio”, Sector 1

citeste articolul »Publicat: Joi, 3 noiembrie 2011 · comentarii · Antidiscriminare

Gala Persoanelor cu Dizabilități - Ultima săptămână de înscrieri în Competiție

Mai sunt 7 zile până la închiderea perioadei de înscrieri în Competiția Galei Persoanelor cu Dizabilități. Anul acesta, competiția are cinci categorii de premiere: Oameni cu desăvârșire, dedicată persoanelor cu dizabilități care au avut împliniri remarcabile în context educativ, Angajatorii abilității, pentru angajatorii de pe piața liberă a muncii care au inclus persoanele cu dizabilități în activitatea lor, Promovează abilitatea, dedicată ziariștilor și media care au prezentat corect și au susținut cauza persoanelor cu dizabilități, Porți deschise – pentru instituțiile și companiile care au înțeles că accesibilizarea sediilor pentru persoane cu dizabilități nu trebuie să rămână doar pe hârtie, și Școala tututor abilităților – pentru a premia eforturile unităților de învățământ de integrare a persoanelor cu dizabilități

citeste articolul »Publicat: Marti, 1 noiembrie 2011 · comentarii · Antidiscriminare

Gala Persoanelor cu Dizabilități - Deschidem competiția "Educație fără bariere"

Declarăm deschise, din data de 12 Octombrie, înscrierile pentru toate cele cinci categorii. Jurizarea are loc după data de 10 noiembrie, ultima zi de înscrieri pentru candidaturi. Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul Galei Persoanelor cu Dizabilități, care va avea loc în seara zilei de 29 noiembrie, și, în aceeași zi, printr-un comunicat de presă difuzat către media centrale și locale

citeste articolul »Publicat: Sambata, 1 octombrie 2011 · comentarii · Antidiscriminare

Tutorat pentru elevii romi care vor o carieră în medicină

BURSE ȘI MEDITAŢII GRATUITE - 200 DE LOCURI Elevii romi care sunt în clasa a XII-a sau a XIII-a, în anul școlar 2011 - 2012 şi care îşi doresc să urmeze o carieră în domeniul medical pot beneficia de burse lunare în valoare de 200 de lei şi de meditaţii în regim gratuit la materiile biologie, chimie sau fizică

citeste articolul »Publicat: Vineri, 16 septembrie 2011 · comentarii · Antidiscriminare

Gala Persoanelor cu Dizabilități - Competiția "Educație fără bariere"

Anul acesta, Gala este dedicată incluziunii școlare a copiilor cu dizabilități, astfel încât competiția premergătoare evenimentului crește cu o nouă categorie: Școala Tuturor Abilităților

citeste articolul »Publicat: Luni, 1 august 2011 · comentarii · Antidiscriminare

PROFESIONIȘTI ROMI: ULTIMELE 6 ZILE DE ÎNSCRIERE PENTRU BURSE ÎN DOMENIUL MEDICAL

Studenții romi la facultățile de medicină și farmacie sau colegii medicale, medicii rezidenți romi și elevii romi la școli postliceale medicale vor beneficia de burse de până la 3500 de euro pe an, precum şi de pregătire în cadrul centrelor de mentorat

citeste articolul »Publicat: Joi, 21 Iulie 2011 · comentarii · Antidiscriminare

Gala Persoanelor cu Dizabilități - a doua Ediție: Educație fără bariere

Gala Persoanelor cu Dizabilități organizată de  Active Watch-Agenția de Monitorizare a Presei și Fundația Motivation România a ajuns la a doua ediție. Anul acesta, accentul campaniei publice, defășurate pe o perioadă de aproape două luni, va fi pus pe educația și accesul la școală al persoanelor cu dizabilități, premise pentru integrarea lor socială

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 6 Iulie 2011 · comentarii · Antidiscriminare

Noi, mai oameni decât ei?

Domnul Marius Vasileanu, jurnalist şi profesor de istoria religiilor, publică în data de 20 iunie 2011, pe portalul contributors.ro, un articol de opinie prin care trage de urechi ONG-urile rome pe motiv că, susţine domnia sa, nu îi împiedică pe membrii acestei minorităţi să ne facă de râs în Europa. Ca să ne demonstreze realităţile pe care le susţine, ne relatează o serie de experienţe personale şi întâmplări prin care a trecut de-a lungul călătoriilor sale prin Europa.

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 22 iunie 2011 · comentarii

PESTE TREI CANDIDAȚI PE LOC LA BURSELE ÎN DOMENIUL MEDICAL PENTRU ROMI

273 de tineri romi care studiază în domeniul medical s-au înscris în perioada 12 aprilie – 27 iulie 2011 pe platforma BurseRomi.ro pentru a fi selectați în cadrul centrelor de mentorat organizate la nivel național

citeste articolul »Publicat: Marti, 29 martie 2011 · comentarii · Antidiscriminare

COMUNICAT DE PRESĂ O GENERAȚIE DE SPECIALIȘTI ROMI ÎN DOMENIUL MEDICAL

Asociația Agenția de Monitorizare a Presei, în perteneriat cu Fundația Roma Education Fund România, Asociația Medicilor Rezidenți, Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN și Open Society Institute desfășoară proiectul O generație de specialiști romi în domeniul medical

citeste articolul »Publicat: Luni, 28 martie 2011 · comentarii · Antidiscriminare

BURSE PENTRU ROMI ÎN DOMENIUL MEDICAL: LANSARE DE PROIECT

Asociația Agenția de Monitorizare a Presei, în perteneriat cu Fundația Roma Education Fund România, Asociația Medicilor Rezidenți, Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN și Open Society Institute desfășoară proiectul O generație de specialiști romi în domeniul medical

citeste articolul »Publicat: Luni, 28 martie 2011 · comentarii · Antidiscriminare

Profesioniști romi: BURSE ȘI MEDITAŢII GRATUITE PENTRU LICEENII ROMI

Elevii romi care trec în clasa a XII-a sau a XIII-a și care își doresc s ăurmeze o carieră în domeniul medical vor beneficia de burse lunare în valoare de 200 de lei şi de meditaţii în regim gratuit la materiile biologie, chimie sau fizică

citeste articolul »Publicat: Sambata, 19 martie 2011 · comentarii · Antidiscriminare

Profesioniști romi: Înscrieri în program

ANUNȚ: TINERII ROMI SE POT ÎNSCRIE ÎN PROGRAMELE "O GENERAȚIE DE SPECIALIȘTI ROMI ÎN DOMENIUL MEDICAL" Tinerii aparținând minorității rome vor putea alege între două secţiuni de pregătire, în funcţie de etapa educaţională în care se află, în cadrul programului "O generaţie de specialişti romi în domeniul medical ": - Componenta de burse, mentorat şi tabere de advocacy se adresează studenţilor la facultăţile de medicină şi farmacie sau colegii medicale, medicilor rezidenţi şi elevilor la şcoli postliceale medicale

citeste articolul »Publicat: Marti, 15 martie 2011 · comentarii · Antidiscriminare

Gala persoanelor cu dizabilități - Ediția I

ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei și Fundația Motivation România au organizat în data 16 noiembrie 2010, în Studioul 3 al TVR, Gala Persoanelor cu dizabilități „Angajează Abilitatea!”

citeste articolul »Publicat: Joi, 9 decembrie 2010 · comentarii · Antidiscriminare

Gala Persoanelor cu Dizabilități - Câștigătorii Ediției "Angajează Abilitatea"

Categoria „Promovează abilitatea" Premiul cel mare s-a acordat ziaristei Oana Dan, de la Evenimentul zilei pentru curajul cu care a promovat, în contextul unei prese prea puțin interesate de izbânzi, efortul oamenilor cu dizabilități de a fi acceptați ca oameni cu abilități

citeste articolul »Publicat: Miercuri, 17 noiembrie 2010 · comentarii · Antidiscriminare

Gala Persoanelor cu Dizabilități - Juriul Ediției "Angajează Abilitatea"

citeste articolul »Publicat: Luni, 1 noiembrie 2010 · comentarii · Antidiscriminare

Faceti loc persoanelor cu dizabilitati in Romania !

Unii veti spune ca au loc, altii ca nu stiti cum sa le faceti loc, altii ca nu prea sunt oameni cu dizabilitati. Toti aveti dreptate. Au loc acasa la ei, departe de vazul si stima noastra. Nu s-au inventat inca niste modele standard care sa mearga pentru orice situatie si in orice societate si, oficial, sunt prea putini cu dizabilitati ca sa ne ingrijoram. Pentru ca statul spune in statistici ca numai 4% din populatie sunt oameni cu dizabilitati, desi media internationala si europeana este intre 10% si 12 %.

citeste articolul »Publicat: Luni, 25 octombrie 2010 · comentarii · Antidiscriminare

ANGAJEAZA ABILITATEA! – Gala Persoanelor cu Dizabilitati

ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei si Fundatia Motivation Romania organizeaza prima editie a Galei Persoanelor cu Dizabilitati. O zi pe an vom oferi un spatiu public de intalnire intre persoanele cu dizabilitati, angajatori publici si privati, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale si mass-media. O zi pe an in care noi, cu totii, sa ne unim fortele in a promova abilitatile persoanelor cu dizabilitati si in a le arata recunoastere celor care lucreaza pentru ca aceste persoane sa fie alaturi de noi in toate aspectele vietii sociale.

citeste articolul »Publicat: Luni, 20 septembrie 2010 · comentarii · Antidiscriminare

';