Azi, 25 octombrie, ActiveWatch și Fundația Motivation, alături de Dedeman și Fundația Vodafone România, anunță startul în cea de-a patra ediție a Galei Persoanelor cu Dizabilități. Sunt invitate să se înscrie în competiție companii, unități de muncă protejate, instituții publice, organizații neguvernamentale, școli, comunicatori și oameni cu dizabilități.

Competiția din acest an se inspiră dintr-o propoziție simplă: „Egal e normal”. E normal să acordăm șanse egale oamenilor diferiți. E normal să fim împreună, nu separat. Mulți oameni cu dizabilități trăiesc, azi, în universuri izolate, rupte de viața comunității. Pentru că nu sunt considerați normali. Gala își propune să ne aducă aminte că norma o facem noi. Noi suntem cei care hotărâm dacă este normal sau nu ca un nevăzător să participe la o ședință de bloc, o femeie să conducă un consiliu de administrație dintr-un scaun rulant, sau un tânăr cu sindrom Down să fie vedetă rock. După cum tot noi hotărâm dacă e normal ca acești oameni să trăiască izolați în instituții speciale, deci în lumi separate. Opțiunea noastră, exprimată prin intermediul Galei, este că e normal să le acordăm oamenilor cu nevoi speciale șanse egale ca să trăiască independent, alături de noi.

De aceea, și în ediția din acest an vor fi cinci categorii de premiere: Oameni cu desăvârșire - dedicată persoanelor cu dizabilități care au avut împliniri remarcabile în comunitate; Angajatorii abilității - deschisă angajatorilor de pe piața muncii care contează pe persoanele cu dizabilități ca pe o reală resursă umană; Promovează abilitatea - dedicată comunicatorilor – persoane active în media convenționale și în noile media - care acordă importanță abilităților persoanelor cu dizabilități; Porți deschise – pentru instituțiile și companiile care au asigurat - nu doar simulat - accesul persoanelor cu dizabilități în sediile lor; Școala tututor abilităților – pentru a premia eforturile unităților de învățământ de masă în integrarea copiilor și tinerilor cu dizabilități.

Începând de azi, 25 octombrie și până în data de 20 noiembrie 2013 se pot depune online candidaturile pentru toate cele cinci categorii din competiție. Jurizarea va avea loc după data de 20 noiembrie. Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul Galei Persoanelor cu Dizabilități și, în aceeași zi, printr-un comunicat de presă difuzat pe site-ul www.incluziune.org și către mass-media naționale și locale. Fiecare categorie va fi evaluată de un juriu separat, alcătuit din persoane care, prin activitatea și dedicarea lor, au realizări și competență în domeniile respective.

Ediția din 2013 se desfășoară sub patronajul Reprezentanței Comisiei Europene la București, iar coproducătorul evenimentului este TVR1. Evenimentul va fi difuzat de postul public de televiziune pe 21 decembrie 2013.

Eveniment organizat de ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei și Fundația Motivation România, alături de Dedeman și Fundația Vodafone România.
Coproducător: TVR1
Sponsori: Banca Transilvania, Fundația Valvis, Kaufland
Sub patronajul: Reprezentanței Comisiei Europene la București
Parteneri media:
Radio Guerrilla, Adevărul, România liberă, Kamikaze, 24 FUN, Gazeta de Sud, Cariere, HR Manager,
Ioana, Casa de Vacanță, Practic în bucătărie, Practic Idei, Cărticica practică, Horoscop
Hotnews.ro, SmartWoman.ro, BusinessCover.ro, Romaniapozitiva.ro, Money.ro, PromoAfaceri.ro,
Sales Media, Spectacular, Oops Media

Persoană de contact: Teo Zăbavă- coordonator PR- [email protected]

ActiveWatch / CC BY 3.0