Realitatile cotidiene ale copiilor dintr-o zona social dezavantajata si preferintele lor culturale au stat la baza materialelor video pe care le-au realizat. Copiii au invatat sa distinga intre diverse tipuri de produse si mesaje mass media, sa recunoasca componentele de baza ale unei stiri si relatia discurs-imagine-sunet, tipologia cadrelor de filmare si constructia mesajelor video. De asemenea, copiii au deprins notiuni de folosire a camerei de filmat si au asistat la procesul de editare si montaj al unui material video.

Pentru a usura procesul de invatare si experimentare, copiii au fost incurajati sa isi aleaga singuri temele si modul de ilustrare. Iar imaginatia nu a lipsit deloc. Mai mult, acestia au putut intelege cum o filmare de o ora poate fi redata in doar 2 minute. Asa se explica materialul video folosit ca exemplu in procesul de editare si montaj, ilustrat cu o piesa ceruta de micii editori, „AmericanDrim” cantata de Puya impreuna cu Connect-R. Vizioneaza videoclipul AICI

Echipa ActiveWatch va reveni in Slatina pentru vizionarea tuturor materialelor video realizate in cadrul acestei actiuni. La aceasta reintalnire, copiii de la Scoala Generala nr. 1 vor avea ocazia sa vorbeasca mai mult despre noile competente dobandite.

Aceasta activitate pilot a fost organizata in cadrul proiectului european de educatie media „SHARP- A Platform for Sharing and Re/Presenting”, finantat de Comisia Europeana prin programul Lifelong Learning si coordonat de Universitatea din Pavia (Italia). Printre parteneri se afla universitati si centre de formare profesionala din alte sase state europene - Italia, Franta, Portugalia, Lituania, Cipru, Bulgaria.


Materialele video obtinute vor fi accesibile pe platforma online SHARP, unde participanti din tarile partenere le vor putea folosi intr-un proces de editare online si vor schimba impresii si informatii despre propriile realitati socio-culturale locale. UPDATE: Puteți accesa materialele video AICI

Multumim pentru participare copiilor: Cristina Stancu, Ana-Maria Fetica, Nicolas Luca, Nicu Velea, Ionut-Fernando Budica, Marius-Ionut Gulie, Marius-Daniel Petre (Dani), Mihaela-Alina Ciungu, Angelica Oprea (Angi), Andreea Barbu (Atena), Cristina Diaconu (Crys), Ionela-Andreea Mozoc, Elena Paun (Cleo), Raluca Barbu si Larisa Barbu (Lari).

Echipa: Nicoleta Fotiade, Constantina Patrascu, Luiza Parvu, Toma Peiu, Ionut Codreanu.

ActiveWatch / CC BY 3.0