Începând din acest an, ActiveWatch s-a alăturat reţelei europene MEDEAnet, un consorţiu alcătuit din organizaţii şi instituţii din şase state comunitare. În următorii trei ani, echipa ActiveWatch va încerca să trimită, cu ajutorul profesorilor din România, educaţia media la şcoală, dar nu ca materie suplimentară, ci ca o formă de a aduce educaţia formală la standardele zilelor noastre.

MEDEAnet va fi locul de întânire pentru experţi în educaţie şi cadre didactice din ţările participante, unde vor împărtăşi experienţe şi experimente didactice care combină creativ pedagogia clasică cu noile tehnologii în comunicare.

Atelierele MEDEAnet
O serie de ateliere față în față și online (eng. webinars) vor asigura contextul de comunicare, învățare și schimb de idei și proiecte. Formatori în educație media din țările partenere în proiect vor participa la ateliere.

Cercetare
Timp de trei ani, vom face o radiografie anuală a educației media în România. Vom urmări politicile educaționale de promovare a educației media în școli, nivelul de integrare a educației media în curriculum, pregătirea cadrelor didactice pentru competențe media, dar și bune practici în domeniu. Raportul anual va fi publicat și discutat în cadrul conferinței MEDEA Awards, alături de rapoartele făcute de partenerii noștri din Austria, Belgia, Estonia, Grecia și Germania.

Comunicare
Pentru a urmări activitatea noastră în cadrul reţelei MEDEAnet, dar şi în alte proiecte dedicate educaţiei media, puteţi să ne vizitaţi pe grupul Facebook, MediaSIS Romania

ActiveWatch / CC BY 3.0