Vă anunțăm lansarea proiectului european “SHARP – A Platform for Sharing And Re/Presenting“ în România.

Obiectivul proiectului este, în egală măsură, de natură academică și social-umană. Timp de trei ani se va lucra la construirea unei platforme de învățare care să conțină particularități și realități sociale ale țărilor participante.

Proiectul SHARP se va concentra pe următoarele direcții:

  • integrare socială prin învățare;
  • consolidarea identităților locale prin documentare, diseminare și autodeterminare (empowerment);
  • diminuarea barierelor sociale prin dobândirea de aptitudini în utilizarea noilor media;
  • formare de formatori.

Pe durata proiectului, partenerul local al ActiveWatch va fi fundația ELMI din orașsul Slatina (Olt). Organizația non-profit își propune să dezvolte capacitatea comunității locale prin oferirea de programe alternative tinerilor din comunitate.

Copiii vor avea ocazia să se exprime în mini-proiecte, folosind metode și unelte legate de noile media. În cele din urmă, beneficiarii proiectului vor obține o (re)prezentare a universului familiar lor, pe care o vor integra în platforma online pregătită cu ajutorul tuturor partenerilor în proiect.

Dar, mai presus de orice și dincolo de atractivitatea demersului, copiii vor dobândi niște competențe incontestabile și absolut necesare în formarea lor civică. 

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană în cadrul programului Life Long Learning și este coordonat de Universitatea din Pavia (Italia). Printre parteneri se află universități prestigioase și centre de formare profesională din alte șase state europene - Italia, Franța, Portugalia, Lituania, Cipru și Bulgaria.

Nicoleta Fotiade este coordonatoarea proiectului în România.

ActiveWatch / CC BY 3.0