Good Governance

The Alliance for the Rule of Law requests the organisation of a new procedure for the election of the civil society’s representative to the Superior Council of Magistracy

Published Monday, 21 February 2011

Solicitarea noastra vine ca urmare a situatiei de nereprezentare a societatii civile in CSM, dat fiind ca din cele 4 candidaturi, Senatul a respins prin vot 2 (cea a Mariei Cristina Ana respectiv a lui Mihai Rapcea), iar dintre cei doi reprezentanti alesi de Senatul Romaniei (Corina Dumitrescu si Victor Alistar), Curtea Constitutionala a invalidat unul dintre reprezentanti, respectiv mandatul lui Victor Alistar.

Candidatul propus anterior de organizatiile semnatare, Victor Alistar, considera sa nu mentina locul societatii civile blocat pana la solutionarea in instanta in mod definitiv si irevocabil a cazului domniei sale. In aceste conditii, pentru locul ramas neocupat, este necesara demararea unei noi proceduri.

Pentru a asigura reprezentarea societatii civile in cadrul CSM, solicitam Senatului Romaniei sa ia act de necesitatea de a demara o noua procedura de alegere pentru cel de al doilea reprezentant al societatii civile in Consiliul Superior al Magistraturii, prin depunerea de noi candidaturi si aplicarea prevederilor procedurale stabilite de Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Alianta pentru Statul de Drept este formata din ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei, Asociatia Pro Democratia, Centrul de Resurse Juridice şi Transparency International Romania.

Semnatari:

Mircea Toma, din partea ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei Cristian Pirvulescu, din partea Asociatiei Pro Democratia Radu Nicolae, din partea Centrului de Resurse Juridice Victor Alistar, din partea Transparency International Romania

ActiveWatch / CC BY 3.0

Comments

';