Cele 40 de organizatii din Platforma pentru Bucuresti lanseaza azi o scrisoare deschisa Consilierilor Generali si Primarului General ai Municipiului Bucuresti (copiata mai jos).

Prin scrisoare, organizatiile cer consilierilor sa se pozitioneze fata de mafia imobiliara pe care presa internationala o semnaleaza la Bucuresti. Ele cer consilierilor sa nu voteze mai multe PUZ-uri scandaloase care se vor discuta in sedinta din 25 septembrie a Consiliului General.

2. Cele 40 de organizatii din Platforma pentru Bucuresti organizeaza joi 24 septembrie de la ora 12 la sediul Agentiei pentru Monitorizarea Presei din Calea Plevnei nr. 98 bl. 10C

Sedinta festiva a Consiliului General al Municipiului Bucuresti

“1 an de impliniri marete + 1 an de PUZ-uri glorioase + repetitie pentru sedinta din 25 septembrie”

In cadrul sedintei, va fi prezentata o sinteza a PUZ-urilor votate de consilierii generali in actualul mandat, impreuna cu valoarea totala a beneficiilor investitorilor de pe urma acestei proceduri. Vor fi discutate de asemenea PUZ-urile de pe ordinea de zi a Consiliului General din 25 septembrie (o sinteza a lor se gaseste in documentul atasat).

Contact: Nicusor Dan, 0732.290.539.

……………………………………………………………………………………………..

SCRISOARE DESCHISA

Consilierilor Generali ai Municipiului Bucuresti Primarului General al Municipiului Bucuresti

Cu ocazia festivitatilor prilejuite de aniversarea a 550 de ani a Bucurestiului, presa internationala vorbeste de problemele reale ale Bucurestiului si in special de mafia imobiliara si de urbanismul salbatic.

In prezentarea filmului “Buldozerele distrug Micul Paris”, principala televiziune germana Das Erste scrie pe site-ul ei: “Tot mai multi cetateni se opun buldozerelor mafiei imobiliare” si “Nicaieri in Europa nu s-a distrus in asa masura orasul vechi.” Articolul “Bucurestiul preocupat in sfarsit de patrimoniul sau foarte amenintat” emis de France Press si preluat de mai multe ziare si televiziuni (Le Parisien, Le Matin, TV5, N24, etc.) spune “lacune legislative, birocratie, coruptie si verocitate formeaza un cocktail mortal pentru acest oras”. In articolul “Revolta impotriva mafiei imobiliare”, publicatia germana Der Spiegel scrie “un fenomen ameninta sa ruineze Bucurestiul: urbanismul salbatic.” Raportul Comisiei Prezidentiale pentru Patrimoniu lansat pe 21 septembrie afirma ca distrugerile patrimoniului construit dupa 1989 sunt mai grave decat distrugerile intregii epoci Ceausescu. Sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti din 25 septembrie este un prilej pentru dumneavoastra de a va pozitiona de partea mafiei imobiliare si a urbanismului salbatic sau impotriva lor.

Astfel, va solicitam sa nu aprobati urmatoarele Planuri Urbanistice Zonale:

PUZ Primaverii 55, care propune intrarea in legalitate a unei constructii ilegale de 30 metri intr-o zona protejata cu inaltimea maxima 13 metri. PUZ Viilor 11A, care prevede demolarea a doua imobile din zona protejata Intrarea Viilor. PUZ Temisana 14 si 36-38, doua cladiri inalte care ar afecta coerenta estetica a zonei protejate Temisana PUZ George Georgescu 37-39, cladire inalta care ar afecta coerenta estetica a zonei protejate Regina Maria PUZ Ion Bogdan 20, cladire inalta care ar afecta coerenta estetica a zonei protejate Polona. PUZ Alexandru Constantinescu 11-13, cladire inalta care ar afecta coerenta estetica a zonei protejate Domenii. PUZ Vespasian 56, cladire inalta care ar afecta coerenta estetica a zonei vechi Vespasian. PUZ Iuliu Maniu 141, care propune dublarea densitatii construite intr-o zona foarte aglomerata a orasului. Ne exprimam speranta ca, sub imboldul semnalelor interne si internationale mentionate, veti vota pentru bucuresteni si nu pentru exponentii intereselor imobiliare.

Alianta Civica Agentia pentru Monitorizarea Presei – Active Watch Asociatia ALMA-RO Asociatia Bate Şaua sa Priceapa Iapa Asociatia Bucureşti Asociatia Collage City. Arta. Arhitectura Asociatia Culturala Goodartofnoon Asociatia EcoAssist Asociatia Frontul Negustoresc Obor Asociatia Greenitiative Asociatia Investitorilor din Centrul Istoric (AICI) Asociatia Komunitas Asociatia pentru Arheologie Industriala Asociatia pentru Conservarea Ariilor Protejate Biocultural “Salvati Vama Veche” Asociatia pentru Dezvoltare Urbana Asociatia pentru Tranzitia Urbana (ATU) Asociatia Pro Democratia – Club Bucuresti Asociatia “Pro Urbe” Arad Asociatia Rhabillage (Case care Plâng) Asociatia RPER – Rencontres du Patrimoine Europe - Roumanie Asociatia Salvati Bucureştiul Asociatia Salvati Dunarea si Delta Asociatia Sighisoara Durabila Asociatia Studentilor si Doctoranzilor Români din Franta - ADERF Asociatia Terra Ecologica Asociatia Zona Drumul Potcoavei Forumul Civic Romanesc Fundatia Academia Civica Fundatia Eco-Civica Fundatia Pro Patrimonio Grupul Arhiterra Grupul Militia Spirituala Grupul pentru Dezvoltare Locala Grupul pentru Dialog Social (GDS) Societatea Academica din România – SAR Transparency International ViitorPlus – Asociatia pentru Dezvoltare Durabila

ActiveWatch / CC BY 3.0