Good Governance

NGOs contest the City hall's process of budget adoption

Published Monday, 22 March 2010

Consiliul General al Municipiului Bucuresti urmeaza sa dezbata miercuri, 24 martie, de la ora 13,00 proiectul de buget al Capitalei pe 2010. Bugetul total este de 1,3 miliarde de euro.
ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei, alaturi de partenerii din cadrul proiectului „Parteneriat pentru Buna Guvernare III – Capitolul Dezvoltare Durabila”, Asociatia Salvati Bucurestiul, Asociatia Pro Democratia, Asociatia pentru Tranzitie Urbana si Centrul de Resurse pentru participare publica, Grupul pentru Dezvoltare Locala, alaturi de ONG-urile din Pltatforma pentru Bucuresti, contesta proiectul de buget al Municipiului Bucuresti pe anul 2010.

ONG-urile reclama deficiente in procedura de dezbatere publica a proiectului, cer detalierea unor capitole de cheltuieli si reclama contradictii intre proiectul de buget si angajamentele asumate de Primarul General si de Consilierii Generali prin Pactul pentru Bucuresti, document semnat si asumat de domnul Sorin Oprescu.

Conform legii 273/2006 privind finantele locale, inainte de votarea proiectului de buget Consilierii Generali trebuie sa se pronunte asupra contestatiei depuse. ONG-urile au solicitat printr-o scrisoare Consilierilor Generali sa admita contestatia si sa solicite Primarului General refacerea bugetului in sensul cererilor lor.

De asemenea, conform Legii 273/2006, Consiliul General este obligat sa organizeze o dezbatere publica asupra proiectului de buget in ziua sedintei. ONG-urile au cerut presedintelui de sedinta, dl. Calin Murg, confirmarea faptului ca dezbaterea publica va avea loc si ca fiecare dintre ONG-urile prezente se va putea adresa consilierilor generali.

Pentru mai multe detalii, va rugam contactati Irina Zamfirescu, coordonator proiect „Parteneriat pentru Buna Guvernare III – Capitolul Dezvoltare Durabila”, telefon 0727 736 572.

ActiveWatch / CC BY 3.0

Comments

';