Good Governance

22 NGOs call for the resignation of the Head of the Directorate for Culture, Cults and National Cultural Patrimony in Bucharest

Published Thursday, 3 June 2010

ActiveWatch-Asociatia de Monitorizare a Presei, alaturi de alte 21 de organizatii non-guvernamentale, au cerut azi Presedintelui Romaniei si Ministrului Culturii demiterea domnului Nicolae Stan, directorul coordonator al Directiei de Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Bucuresti, precum si pe a domnului Stefan Damian, angajat in cadrul aceleiasi institutii.
Organizatiile semnatare reclama grave distrugeri ale patrimoniului cultural din Bucuresti cauzate de actiuni concertate de catre cei doi, de-a lungul a peste 9 ani. In cadrul conferintei de presa in care a fost anuntata cererea de demitere initiata de organizatii a fost prezentata o lista de 25 de cazuri de abuz care au dus la deteriorarea irecuperabila a unor cladiri-monument din Bucuresti.

La presiunea societatii civile, ministrul culturii Theodor Paleologu a dispus realizarea unui control asupra activitatii DCCPCNMB. Controlul a relevat numeroase incalcarii ale legii in mai multe sectoare de activitate, intre care patrimoniul mobil si patrimoniul imobil, toate imputabile directorului de atunci, Stefan Damian. In ciuda oridnului de demitere, Stefan Damian inca lucreaza in cadrul Directiei.

Organizatiile semnatare considera inacceptabila mentinerea in cadrul institutiei a carui scop este protejarea patrimoniului a doua persoane care au dovedit inconsideratie pentru valorile culturale, sfidarea legii si lipsa de colaborare cu institutia careia se subordoneaza direct, Ministerul Culturii si Patrimoniului.

Citeste si: Basescu-Stan-Damian-v2 MCC-Stan-Damian-v2 Lista de iregularitatii si abuzuri ale Directiei de Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Bucuresti

ActiveWatch / CC BY 3.0

Comments

';