Invităm profesorii și învățătorii să se înscrie la atelierul Resurse Educaționale Deschise: inițiere pentru profesori organizat de ActiveWatch vineri, 14 februarie 2014, la centrul de formare Compendiu al Școlii Superioare Comerciale “Nicolae Kretzulescu” din București. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociația pentru Tehnologie și Internet (APTI).
Vă propunem - împreună cu Bogdan Manole, Nicolaie Constantinescu și Dr. Robert Schuwer - o întâlnire introductivă în domeniul resurselor educaționale deschise (OER) și al învățământului deschis bazat pe tehnologie.
Pe parcursul atelierului de șase ore, veți afla cum puteți folosi aceste resurse deschise pentru a concepe lecții, unde găsiți OER, ce sunt licențele deschise și ce învățăm din experiența altor state ale Europei. Veți lua parte la o sesiune experimentală pe platforma Moodle în care veți crea o lecție doar din resurse educaționale deschise. Îi veți pune întrebări invitatului nostru din Olanda - Dr. Robert Schuwer - specialist în domeniul resurselor educaționale deschise. Dr. Schuwer își va prezenta programul Wikiwijs.nl într-o sesiune online a atelierului, în limba engleză. La încheierea atelierului, vom acorda diplome de participare.
Bogdan Manolea este Director Executiv al Asociației pentru Tehnologie și Internet – APTI și editor EDRi-gram, newsletter electronic bisăptămânal pentru drepturi civile digitale. Bogdan este interesat de domenii ca dreptul tehnologiei informațiilor, drepturi civile digitale. Scrie din 2001 despre Drept & Internet la www.legi-internet.ro.
Nicolaie Constantinescu este arhitect informațional pentru comunitatea Kosson.ro, membru în biroul executiv al Asociației Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și unul dintre inițiatorii coaliției acces-deschis.ro
Dr. Robert Schuwer este profesor asociat la Open Universiteit Nederland (OUNL). Lucrează în domeniul resurselor educaționale deschise din 2006. Este coordonatorul programului Wikiwijs, inițiat de Ministerul Educației din Olanda, care își propune să dezvolte o infrastructură națională pentru OER. Este Președintele Grupului Special OER pentru Învățământ Superior în Olanda.
Participarea este gratuită în limita locurilor disponibile. Participanții trebuie să aibă minime cunoștințe de navigare pe internet. Programul atelierului se va desfășura între orele 09.30 - 17.00.
Trimiteți, vă rog, un scurt CVși motivația de participare la adresa de email [email protected] până cel târziu la data de 30 ianuarie 2014.
Atelierul din România face parte dintr-o serie de ateliere organizate în țările partenere din proiectul MEDEAnet - Austria, Belgia, Bulgaria, Estonia, Germania și Grecia. Scopul atelierelor este de a arăta profesorilor și formatorilor potențialul folosirii diverselor media în contexte de educație și formare. ActiveWatch este partenerul român în proiectul MEDEAnet. Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin Programul Învățare pe toată durata vieții.