Media literacy

Înregistrare și prezentări: Atelier Resurse Educaționale Deschise, 14 februarie 2014

, 20 Feb 2014

Vineri, 14 februarie, am organizat al treilea atelier MEDEAnet, dedicat profesorilor din mediul preuniversitar, pe tema resurse educaționale deschise (OER). Cei 20 de participanți au aflat despre drepturi de autor, licențe libere pe Internet, ce sunt resursele educaționale deschise și unde pot fi găsite și au avut ocazia să construiască singuri o mini-lecție doar din OER agregate pe platforma e-learning cursuri.activewatch.ro.

Cu ajutorul echipei proiectului compendiu.ro, am reușit să transmitem în direct cele mai importante sesiuni ale atelierului. Dr. Robert Schuwer, profesor asociat la Open Universiteit Nederland (OUNL), a intervenit online din Olanda pentru a ne vorbi despre programul Wikiwijs. 

Vă punem la dispoziție o serie de resurse utile:

Înregistrare sesiunea 1: Prezentare interactivă- Introducere. Drepturi de autor, Licențe libere, noțiuni de bază despre Resurse Educaționale Deschise (OER).

Facilitator: Bogdan Manolea- Director Executiv al Asociației pentru Tehnologie și Internet – APTI și editor EDRi-gram, newsletter electronic bisăptămânal pentru drepturi civile digitale. Bogdan este interesat de domenii ca dreptul tehnologiei informațiilor, drepturi civile digitale. Scrie din 2001 despre Drept & Internet la legi-internet.ro.

 

Prezentare Copyright - Bogdan Manolea (ApTI)

 

Prezentare "Citare corectă pe Internet și licențe Creative Commons"- Bogdan Manolea (ApTI)

 

Înregistrare sesiunea 2: Ce sunt OER și unde pot fi găsite? Exemple și bune practici.

Facilitator: Nicolaie Constantinescu - arhitect informațional pentru comunitatea Kosson.ro, membru în biroul executiv al Agenției Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor din România (ANBPR) și unul dintre inițiatorii coaliției acces-deschis.ro

 

Prezentare "Introducere în Resurse Educaționale Deschise" - Nicolaie Constantinescu (ANBPR)

 

Prezentare Wikiwijs - Dr. Robert Schuwer

Dr. Robert Schuwer este profesor asociat la Open Universiteit Nederland (OUNL). Lucrează în domeniul resurselor educaționale deschise din 2006. Este coordonatorul programului Wikiwijs, inițiat de Ministerul Educației din Olanda, care își propune să dezvolte o infrastructură națională pentru OER. Este Președintele Grupului Special OER pentru Învățământ Superior în Olanda.

*din motive tehnice, nu am putut înregistra sesiunea online cu Robert Schuwer, așa cum ne-am dorit. 

 

MULȚUMIM echipei compendiu.ro – Liviu Constandache, Elena Tomescu și George Boroș - pentru suportul tehnic și transmisia online.

MULȚUMIM doamnei directoare Mirela Dinescu și echipei sale de la Școala Comercială Superioară Nicolae Kretzulescu din București pentru găzduire în sala Smart Classroom și asistență tehnică. 

Acest atelier face parte dintr-o serie de ateliere organizate în țările partenere din proiectul MEDEAnet - Austria, Belgia, Bulgaria, Estonia, Germania și Grecia. Scopul atelierelor este de a arăta profesorilor și formatorilor potențialul folosirii diverselor media în contexte de educație și formare. ActiveWatch este partenerul român în proiectul MEDEAnet. Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin Programul Învățare pe toată durata vieții.

Share această pagină:


Din aceeași categorie

ANCOM nu blochează și nu poate bloca TikTok!

Scrisoare deschisă, 28 Noi 2024

Rețeaua TikTok - catalizator al opiniilor extremiste și al nerespectării regulilor electorale. Avem un proces democratic prin DSA?

Scrisoare deschisă, 26 Noi 2024

Nu votați o variantă chinezească a Legii deepfake!

Scrisoare deschisă, 12 Feb 2024